Obostrano nije bilo puno šansi, no Osijek je jednu od svojih realizirao, nakon što je imao igrača više na terenu.

Puno se toga izdogađalo u derbiju, pa ga se nikako ne može okarakterizirati tek jednom utakmicom u nizu. Bilo je svega na terenu, a na kraju je Osijek pobijedio jer je uspio pretvoriti u pogodak jednu od svojih šansi kojih nije bilo puno s obje strane na ovoj vrlo borbenoj utakmici dvaju motiviranih, moglo bi se reći i „napaljenih“ protivnika. Gol odluke postignut je iz kaznenog udarca u Dinamovu šesnaestercu koji je bio svima očigledan, pa se nije morala tražiti VAR provjera. Perićev start s leđa na Marića je klasičan „penal“ kojega je prvi strijelac Lige neumoljivo pretvorio u zgoditak za pobjedu domaćina.

Dilaver olakšao posao

Još je jedan trenutak, prije spomenutog, bitno utjecao na konačan ishod. Dogodio se u 67. minuti kada je Dilaver  zaradio drugi žuti karton na Grezdi kojega je laktom „dohvatio“ u glavu. Ostao je prvak s igračem manje što su Osječani znali iskoristiti i pretvoriti u pun pogodak. Dvije lijepe šanse za povećanje vodstva imao je Špoljarić u vrlo žustroj završnici, no oba puta ga je zaustavio Livaković. Neupitna je bila i druga javna opomena za neopreznog Stojanovića koji je upravo Špoljarića prekršajem na centru igrališta zaustavio u kontri i opasnom prodoru. Tada je „pocrvenio“  i prenervozni trener Modrih Bjelica.

VAR korigirao Zebeca

Sredinom prvog dijela sudac  Zebec je bio „lak na obaraču“, pa je Žaperov kontakt s Ademijem prvo presudio kaznenim udarcem, da bi ga VAR korigirao jer se to ipak zbilo izvan šesnaesterca. Dinamo je potom imao šanse preko Ademija i Perića, međutim, Ivušić je bio i ovaj puta vrlo siguran na osječkim vratima. Na drugoj strani, neposredno prije odlaska na odmor, veliku je šansu za Osijek propustio Ndockyt nakon odličnog proigravanja Škorića. Jedinu šansu za goste u drugom poluvremenu imao je Petković kada je pogodio svog suigrača Ademija, a nakon Dilaverova isključenja Bijelo-plavi su puno lakše dolazili pred Livakovićeva vrata, pa su mogli i udvostručiti svoje vodstvo. No, i ovako je sve dobro završilo po njih te nitko ne može reći da im pobjeda nije zaslužena.

Pohvale momčadi i navijačima

U najavi smo pisali kako je nužno da kompletna momčad „zapne“ do maksimuma i to nije izostalo. Napadači su pomagali veznom redu i obrani, svi su se podredili kolektivu, pa i onda kada im pojedinačno nije uspijevalo napraviti nešto konkretnije. Škorić je bio na reprezentativnoj razini, Majstorović je također konstanta, a i Talysa treba pohvaliti jer je ispunio očekivanja. Vidjelo se i da Žaper donosi dosta toga u sredini terena gdje Kleinheisler ovoga proljeća igra na vrlo visokoj razini. Grezda svojom brzinom protivnika dovodi u probleme dok se Marić izborio za jedanaesterac i onda, naravno,preuzeo odgovornost da s bijele točke praktički riješi utakmicu. Treba istaknuti i dobru reakciju igrača s klupe jer su i Pilj i Špoljarić ostavili dobar dojam. Naravno da pohvale idu i navijačima koji su dečkima na travnjaku dali pravi poticaj svojim bodrenjem, pa se na kraju zajednički slavilo.

Foto: Borna Jakšić