Mladi reprezentativac u osječkim redovima već je u dva navrata ove sezone pogađao mrežu Riječana.

Nakon što je morao propustiti sve kontrolne utakmice tijekom priprema u Španjolskoj, te prvenstvene dvoboje protiv Gorice i Intera, Mihael Žaper vratio se u osječku momčad u derbiju s Dinamom. Važnu ulogu u sredini terena imat će i na Rujevici, gdje će također startati od prve minute.

Dinamo smo uspješno apsolvirali, nismo previše ni pričali o tom susretu proteklih dana jer nam je svima sada najvažniji susret s Riječanima. Bit će to podjednako teško iskušenje za nas, što potvrđuje i izjednačeno bodovno stanje i plasman jednih i drugih na prvenstvenoj ljestvici. Neće nam biti Marića, a svi znamo koliko nam znači i takve je igrače jako teško nadomjestiti. No, netko će drugi morati preuzeti njegovu ulogu i nadam se da ćemo odigrati dovoljno dobro za pozitivan rezultat.

I atmosfera dodatno motivira

Žaper je Riječanima ove sezone zabio i u gostima i kod kuće, pa se veseli još jednom dvoboju s rivalom kojega i osobno vrlo respektira.

Da, svakako su kvalitetni, a igraju i pred svojom publikom koja stvori dobru atmosferu što nas sve skupa može i treba dodatno motivirati. Volim igrati protiv Rijeke, uvijek su to zanimljive i neizvjesne utakmice, takva će biti i subotnja. Imamo dobru momčad, isto takvo ozračje u našim redovima i želja nam je izvući najviše što možemo iz ove serije derbija. Treba nam kontinuitet dobrih igara i rezultata, stoga i u Rijeci puno očekujemo.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL