Odigrali su Bijelo-plavi ispod očekivanja, no činjenica je da su oštećeni u sudačkoj nadoknadi vremena.

Osijek je  ostao bez bodova na Rujevici i morat će ih tražiti na drugim terenima. Nije naša momčad odigrala utakmica kakvu smo priželjkivali, svjestan je toga Ivica Kulešević, zajedno sa svojim izabranicima koje je poslao na riječki travnjak. Priželjkivali smo da se može ponoviti dobra igra i iskazana energija iz ogleda s Dinamom, ali je ovaj puta ipak sve izgledalo dosta skromnije.  A teško je s Rijekom izvući nešto više, ako nisi na razini koju zahtijeva jedan takav derbi.

Bez pravog odgovora na žustrinu domaćina

Čvršće i agresivnije je domaćin ušao u ovaj dvoboj, stvarajući pritisak tom svojom žustrinom na koju gosti nisu imali pravi odgovor u prvom poluvremenu. Ne može se reći da je suparnik bio goropadan i u nekom žestokom presingu, ali je visoko napadao osječku obranu, ne dopustivši ni igračima u sredini terena da mirno primaju loptu i lakše organiziraju igru. No, i u takvim okolnostima bilo je prostora za Bijelo-plave da probaju učiniti nešto više, međutim, previše je toga zapinjalo u situacijama kada bi se dolazilo na posljednju liniju Riječana. Ostali su naši nogometaši nedorečeni, pa je riječki čuvar mreže imao malo posla i nije se našao na većim iskušenjima.

Itekako je nedostajao Marić

U drugom dijelu se  pokušalo napraviti nešto više, igra se više prebacila na polovicu Rijeke, no teško se i tada dolazilo u zonu iz koje bi se ugrozila Pandurova vrata. Pritom se vidjelo koliko znači neigranje Marića ne samo u završnici nego i u samoj organizaciji igre kada se on povlači prema centru, primajući loptu i oslobađajući prostor Grezdi, Manceu ili nekom trećem. Svemu treba dodati da je i gol jeftino primljen, pri lošem postavljanju igrača u obrani što je iskoristio lukavi Gorgon i matirao Ivušića. Iskreno,nismo baš pomislili da će taj trenutak iz 11. minute biti i presudan za pobjedu Rožmanove momčadi, ali se rezultat do kraja ipak nije mijenjao, niti je bilo nekih prilika za to.

Igranje rukom nije uvjetovalo VAR provjeru?!

Nemoguće je ne spomenuti detalj iz sudačke nadoknade vremena. Lopta je bila ubačena u domaći kazneni prostor, Galovića je pritom pogodila u ruku i to se sasvim dobro vidjelo i na TV snimci. Sudac Strukan nije reagirao, nisu to učinile niti njegove kolege iz VAR sobe, što je ovom prilikom potpuno nejasno i neobjašnjivo. Kako se moglo dogoditi da sporna situacija iz koje se može promijeniti i ishod susreta ne ide na provjeru?! Ne možemo se oteti dojmu da su suci pali pod pritisak Riječana koji su se nakon povratka iz Gorice obrušili na VAR, pa su se Strukan i kolege valjda uplašili da bi dosuđivanje neupitnog jedanaesterca za Osijek izazvalo novu lavinu riječkih prosvjeda. Ovako je zakinut Osijek, kako god to netko i bude pokušavao obrazložiti, analizirajući ono što se dogodilo.