Svi koji 27. veljače budu rođeni u osječkom KBC-u dobit će 1947 kuna na štednoj knjižici te našu člansku iskaznicu.

NK Osijek ponovno će 27. veljače, kao i proteklih godina, obilježiti svoj rođendan. Riječ je o vrlo popularnoj i u javnosti jako dobro prihvaćenoj akciji „Najljepši poklon gradu na Dravi je kada se rodi mali Bijelo-plavi“. Sve novorođene bebe koje toga dana dođu na svijet u rodilištu osječkog KBC-a naš će prvoligaš darivati s 1947 kuna na štednoj knjižici. To je, naime, simboličan iznos u kontekstu godine osnutka najpopularnijeg sportskog kolektiva na istoku Hrvatske koji je svoju nogometnu priču započeo pod imenom Proleter.

Dosad devetero nagrađenih

Podsjećamo da su spomenutog datuma 2018. rođeni Ana, Ivano, Dull, Lara i Maro, a točno godinu dana kasnije naši su novi sugrađani postali Leo, Dante, Leda i Noa. I njih smo, dakako, posjetili u rodilištu, donijevši poklone i za njihove majke, čestitajući im na prinovama u obitelji. Podrazumijeva se da su sve bebe odmah učlanjene i u Bijelo-plavi navijački klub te dobili pripadajuće iskaznice. Također, za Anu, Ivana, Dulla, Laru i Maru u Gradskom vrtu smo, uz tortu i balone, organizirali proslavu njihovog prvog rođendana, darivajući ih malim klupskim dresovima s brojem 1 na leđima.

Osvijestiti i demografski problem

Inače, svi projekti na kojim radi NK Osijek, primarno izgradnja Kampa i stadiona, bezvrijedni su bez djece i mladih koji će ih posjećivati. Stoga naš Klub želi na ovaj način osvijestiti demografski problem grada Osijeka i cijele Slavonije kako bi se trenutna slika što prije izmijenila i postala pozitivnija. Budućnost zasnivamo na onima koji dolaze iza nas, a ničemu se i nikomu ne možemo veseliti više od naših novorođenih. Stoga će biti zanimljivo pratiti kako se broj mini Bijelo-plavih povećava iz godine u godinu, a vjerujemo i sretno odrasta u našoj sredini.