Osijek nakon serije derbija i dvoboja s najjačim protivnicima sada svakako želi trijumf nad Istrom 1961.

Iako je još puno utakmica ostalo do kraja državnog prvenstva, sve učestalije se gleda i na stanje na ljestvici. Naravno da se zadovoljstvo ocjenjuje i na osnovu plasmana, pa se i Osječani žele pomaknuti sa sadašnje pete pozicije te smanjiti bodovni zaostatak za Hajdukom, Rijekom i Lokomotivom. I u tom kontekstu utakmica s Istrom 1961 je vrlo bitna za našu momčad. Da bi se držao korak s konkurentima i u perspektivi došlo u situaciju da ih se i prestigne, Osijek će morati itekako zapeti na Aldo Drosini kako bi ostvario pobjedu koja nas jedino može u potpunosti zadovoljiti.

Postaviti se na pravi način

Puno je vremena prošlo od posljednjeg trijumfa Bijelo-plavih u gostima kada je riječ o borbi za bodove. Imaju to na umu Kulešević i njegovi izabranici, pa ako već nije išlo u Rijeci i prije toga u remiju s Goricom, onda je svakako Pula prava prigoda. Nije to podcjenjivanje Zeleno-žutih, ali njihova borba za opstanak ipak sugerira kako je riječ o slabijem suparniku u odnosu na one koje su Škorić i suigrači imali u posljednje vrijeme, posebice u tri uzastopna derbija koja su prethodila ovom susretu. Dakle, kvalitetu će trebati pokazati na terenu, znati se pritom postaviti na pravi način i vjerovati da u tom slučaju ne može doći do podbačaja.

Izbjeći neizvjesnost i nervozu

U prethodne dvije međusobne utakmice s Istrom 1961 ove sezone Osječani nisu primili gol, no s druge strane samo su jedan i postigli. Dakle, moraju osječki nogometaši stisnuti „gas do daske“ i najozbiljnije ući u utakmicu, ne gubeći vrijeme u nekakvom ispitivanju snaga i dužem iščekivanju svojih šansi jer kako vrijeme promiče zasigurno, ako nemaš rezultatsku prednost, raste i nervoza. Ono što se iz našeg tabora najavljivalo proteklih dana treba demonstrirati na travnjaku. Nužno je postaviti se kao momčad koja od prvog trenutka zna što hoće i po što je došla. Drukčiji pristup i ulazak u dvoboj s Puljanima sigurno bi ohrabrio domaćina koji će vjerojatno biti opasan onoliko, koliko mu to favorizirani suparnik dopusti.