Obavljeni su razgovori nakon Pule i zajednički je stav da se protiv svakoga naprosto mora pružiti maksimum.

Ne samo da su navijači Osijeka očekivali bolji bodovni učinak u proljetnom nastavku sezone, nego su i naši nogometaši svakako bili uvjereni da će ostvariti bolje rezultate od postignutih. Na tu je temu prije ogleda s Varaždincima Eros Grezda istaknuo:

Ne znam je li kriza prava riječ, ali je činjenica da nismo ostvarili ono što smo planirali u bodovnom smislu. Imali smo ovih dana i međusobne razgovore uz zajednički stav da nam sada ne preostaje ništa drugo nego zaboraviti ovo što je dosad bilo i dati sve od sebe do kraja sezone da bismo popravili dojam i poziciju na ljestvici. Već protiv Varaždina moramo biti na maksimumu i onda dalje razmišljati o Lokomotivi, Rijeci…

Dosta je bilo upozorenja

Grezde nije bilo u prethodnim ovosezonskim dvobojima osječkog i varaždinskog prvoligaša koji su u oba navrata završili neriješenim rezultatom (2:2 i 1:1)….

Pokazale su i te utakmice koliko je današnji nogomet nepredvidljiv. U svakom susretu moraš biti sto posto unutra i to cijelo vrijeme, od početka do kraja. Nikoga se ne smije podcijeniti jer se to skupo kažnjava. Gledao sam onaj dvoboj iz prošle polusezone kada je Osijek vodio 2:0 do 89. minute, pa na kraju ostao bez dva boda iako se to činilo nemogućim. To nam je sada pravo upozorenje da se tako nešto ne smije ponoviti.

Svakom je napadaču gol posebno bitan

Od Erosa se također očekuju konkretnije stvari u napadu jer u ovim prethodnim kolima, tijekom veljače i ožujka, nije uspio postići pogodak.

Svakom napadaču gol je uvijek posebno važan, tako je i meni. Tek sada hvatam natjecateljsku formu, osjećam se bolje nakon što sam imao nekih problema sa zadnjom ložom. Jedva čekam subotu da odigramo dobro i pobijedimo, pa da sve krene na bolje i za momčad i za mene osobno.

Foto: Davor Javorović/PIXSELL