Čelnik Bijelo-plavih se osvrnuo na učinak naše momčadi, očekivanja i uprave i navijača, primjenu VAR-a i suđenje

Predsjednik Nogometnog kluba Osijek Ivan Meštrović došao je na još jednu utakmicu Bijelo-plavih u Gradskom vrtu i svjedočio pobjedi naše momčadi nad Varaždinom. Pritom se osvrnuo na učinak osječkog prvoligaša u drugom dijelu sezone. Naglasio je kako svi u Klubu, u svom djelokrugu rada, moraju davati sto posto, što se odnosi i na upravu kojoj je na čelu, a dakako i na sve igrače i stručni stožer. 

Fokus na izgradnji stadiona 

Pritisak je nešto normalno u sportu i momčad se njim mora znati nositi, dodao je predsjednik, rekavši da je održao sastanak s nogometašima i trenerima, no o detaljima neće izlaziti u javnost. Također, Meštrović je istaknuo kako je njegov osobni fokus, kao i dobrog dijela njegovih suradnika, u posljednje vrijeme više na izgradnji stadiona i kampa na Pampasu što je krucijalni projekt i za klupsku budućnost u sljedećih stotinu godina. No, pred vratima je vrijeme kada ćemo biti maksimalno fokusirani i na ostvarenje sportskog cilja, na osvajanje trofeja. Za navijače je rekao da mu je drago što su nestrpljivi i kritični očekujući novi iskorak. „Ja sam još nestrpljiviji i kritičniji“, dodao je klupski predsjednik. 

Želimo trofej u Kupu

Meštrović se dotaknuo i skorašnjeg polufinala Kupa Hrvatske i utakmice s Rijekom na Rujevici od koje Osijek i njegovi navijači također puno očekuju. „Rijeka je u prednosti jer je već osvajala Kup, igrat će na domaćem terenu, ali naša prednost može biti u tome što smo željni osvajanja trofeja. Nadam se da ćemo biti uzlaznoj putanji što se forme tiče i da će nam igrači prepoznati šansu koja nam se pruža, posebno jer velika većina njih nije imala priliku držati pokal u rukama“. 

Suci su pod velikim pritiskom

Dosta prašine podiglo se i oko VAR-a i sudačkih odluka koje su u nedavnim susretima neupitno išle na štetu Osječana. Samu svrhu i uporabu VAR-a Meštrović je ocijenio dobrodošlom, no u samoj primjeni je to još jedna zona u kojoj tehnika i dalje sluša čovjeka, pa postoji prostor za nenamjerne pogreške. Za detaljniju ocjenu treba pričekati završetak sezone. Za suce je rekao da su pod velikim pritiskom iz kojega im se događaju pogreške, za koje vjeruje da su nenamjerne.