Osječani su imali čak 13 udaraca u okvir vratiju, a gostujući čuvar mreže je svoju momčad spasio uvjerljivijeg poraza.

Osvojena su tri boda i to je najvažniji zaključak s utakmice protiv Varaždina. U ozračju imperativa Osijek je dobro reagirao i pritisnuo svoga protivnika, a iz te je dominacije u prvih pola sata postigao i dva pogotka te praktički već  tada riješio pitanje pobjednika. Varaždinci ovaj puta nisu mogli ponoviti onaj ludi scenarij iz prvog dijela sezone kada su zaostatak od dva gola razlike u posljednjim minuta pretvorili u remi. Sada su bili daleko od toga, a da su Osječani u prvom poluvremenu bili malo precizniji gosti su mogli doživjeti pravi debakl.

Marićev neiskorišteni „penal“ i poništen gol Grezdi

U tom prvom dijelu posjed lopte je bio 64-36 posto, domaćin je imao čak 11 izravnih udaraca od kojih je osam išlo u okvir vratiju u odnosu na suparničkih 2/1. Bilo je samo pitanje trenutka kada će pasti prvi pogodak, a dočekao ga je Lončar u 25. minuti kada se dobro snašao u šesnaestercu nakon ubačaja Bočkaja i glavom poslao loptu u mrežu. Praktički već u sljedećem napadu bilo je 2:0. Talys je oduzeo loptu duboko na polovici Osijeka i onda s njom krenuo daleko naprijed u nezadrživom prodoru. Stigao je skroz do gostujućeg kaznenog prostora i nesebičnom asistencijom Mariću omogućio mirnu egzekuciju. Prvi strijelac HNL-a mogao je svoj golgeterski učinak dodatno povećati neposredno uoči odlaska na odmor. Nad njim je skrivljen prekršaj za najstrožu kaznu koju je sam izveo, ali je pogodio vratnicu. Na odbijenu loptu natrčao je Grezda i „pospremio“ je u mrežu, no sucu Čuljku je iz VAR sobe signalizirano kako je osječki napadač ranije ušao u šesnaesterac, pa je pogodak opravdano poništen.

Čak 11 Nevistićevih obrana!

Upravo je Grezda nekoliko minuta prije toga imao još bolju prigodu jer je bio samo dva-tri metra od Nevistića koji mu je obranio oba pokušaja. „Zicer“ je imao i Kleinheisler kada se čuvar mreže Varaždina ponovno iskazao, kao i prilikom učestalih udaraca s ruba šesnaesterca (Bočkaj u dva navrata, Pilj, Kleinheisler). U drugom dijelu je Kuleševićeva momčad bila nešto suzdržanija, s manje izraženim presingom. No, bez obzira na takav, oprezniji pristup Osijek je i u tom razdoblju imao osam udaraca (pet u okvir vratiju) naspram gostujućih 3/1. Statistika pokazuje da je Nevistić imao čak 11 obrana dok je Ivušić dvaput intervenirao pri ozbiljnijim pokušajima Varaždinaca. Dakle, teško da je utakmica mogla završiti drukčijim ishodom osim sigurne pobjede našeg prvoligaša.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL