U momčadi neće biti ozlijeđenog kapetana Kurtovića, a vraća se oporavljeni Perošević. Bijelo-plavi danas žele samo jedno – pobjedu!

Nogometaše Osijeka danas (subota) očekuje prvenstveni ogled protiv Istre 1961 u Gradskom vrtu s početkom u 19 sati. Bit će to druga utakmica našeg prvoligaša na domaćem terenu od početka sezone u kojoj se Osječani, dakako, nadaju maksimalnom bodovnom učinku. Takvo je ozračje bilo i na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj je trener Dražen Besek pohvalio svoje igrače, ali i poručio da od svakog pojedinca očekuje još više, kao i od momčadi u cjelini:
- Ovaj tjedan moram reći da smo radili dobro, kao uostalom i svih prethodnih i s te strane nema nikakvih problema. Vidi se ambicioznost i stvarno moram biti zadovoljan kako me igrači prate i mislim da će se ta ozbiljnost i predanost radu ove subote pretočiti u dobru utakmicu. Protivnik nije lagan, naprotiv, prilično je zahtjevan. Utakmice koje su Puljani do sada odigrali nas stavljaju u nekakva razmišljanja koje su njihove prave vrijednosti budući da prilično osciliraju. Sigurno je da nas ne može zavarati njihov debakl u gostima kod Lokomotive niti će nas preplašiti uvjerljiva pobjeda koju su ostvarili protiv Hajduka. Nećemo se previše baviti Istrom u pripremi susreta, iako smo protivnika pomno analizirali, no moramo se više koncentrirati na ono što mi možemo napraviti, rekao je Besek.

Iz kombinacija za momčad otpao je kapetan Hrvoje Kurtović koji je ozlijedio koljeno i očekuje ga lakša operacija čišćenja meniska, što znači da ga barem mjesec dana neće biti u momčadi. Trener bijelo-plavih nije od onih koji kukaju zbog bilo kojeg izostanka, pa je i ovaj puta poručio...
- Kurtović je bio standardan i igrao dobro i odgovorno, međutim, sada će netko drugi dobiti priliku na njegovoj poziciji i vjerujem da će to izgledati dobro. Kažem, odgovorni smo i ambiciozni i uz pomoć navijača koji su nam zaista potrebni i koje želimo učiniti sretnima i ponosnima, očekujem ishod koji bi nam trebao donijeti novo zadovoljstvo. Učinit ćemo sve da budemo profesionalni i maksimalno agresivni, nadajući se najboljem.

Jedno od novinarskih pitanja za Beseka odnosilo se na trenutni status Andreja Lukića koji je bio zamijenjen već u prvom poluvremenu prošloga ogleda sa Splitom u Parku mladeži:
- On je tamo imao svojih loših trenutaka i morao sam reagirati da se te pogreške ne bi ponavljale. To nema veze s njegovim statusom i on ostaje član naše udarne postave. Ne otpisujem igrače tako lako. To su mladi dečki koji kod mene imaju „kredit“ i dajem im maksimalno povjerenje. Dogodili se utakmica u kojoj se pojedinac ne osjeća dobro i potkrade mu se poneka pogreška, kao i svima nama, uostalom. Međutim, Lukićeva pozicija nije upitna.
Stručni stožer će u napadu ima nešto više rješenja nego u prethodnim dvobojima budući da se neki igrači oporavili od ozljeda...
- Vraća nam se Antonio Perošević koji u procesu punoga treninga i on će zauzeti svoje mjesto u momčadi. Ostalo baš i nećemo mijenjati. Sigurno će u pričuvi biti mladi Tomislav Štrkalj koji stalno iskazuje efikasnost u kontrolnim utakmicama, a pravo nastupa stekao je i Tomislav Šarić, pa ćemo vidjeti koliko ćemo ga ovaj puta koristiti. Dominik Mihaljević još nije spreman, a sve ostalo je manje-više poznato.

Istra je prijašnjih sezona imala dosta uspjeha u Gradskom vrtu, dobro i čvrsto zatvarajući prilaze svojim vratima i prijeteći iz kontranapada. No, ove sezone Puljani igraju puno ofanzivnije, što se vidi i po broju postignutih pogodaka...
- Mi moramo njegovati našu igru prema profilu igrača koje imamo, a što se Puljana tiče, vidjeli smo da su nerijetko suparnike napadali visoko ispred suparničkog šesnaesterca. Sigurno je da ćemo morati znati odgovoriti na sve ono što će Pamićeva momčad pokušati učiniti. Trebat će nam i upornosti i strpljenja da bismo našli rješenja za njihovu obranu koja zna biti jako zgusnuta. I oni će sigurno imati napadačkih ambicija što znači da ćemo morati biti oprezni, ali i dosljedni u onome što smo se dogovorili i želimo provesti na terenu.

Na press konferenciji bio je i napadač našeg prvoligaša Nikola Mandić. Pohvalio je atmosferu u radu i među igračima, ne dvojeći da će se Osijek autoritativno postaviti protiv današnjeg gosta u Gradskom vrtu:
- Ozračje je odlično i svi vjerujemo da ćemo osvojiti bodove. Na našem terenu uvijek morao razmišljati isključivo o pobjedi i tako se se postaviti od samog početka. Ne smijemo ponoviti pogreške iz prošloga kola, kada smo loše ušli u susret, nego se maksimalno koncentrirati i takav pristup držati svih 90 minuta. Što se mene tiče, sigurno ću dati sve od sebe, još sam mlad igrač koji se stalno mora dokazivati, ne samo na utakmicama nego i na treninzima. Želim pomoći momčadi da u svakoj utakmici ostvarimo što više, tako će biti i ove subote, izjavio je Mandić.