Trener Besek i igrači uoči večerašnje utakmice s Istrom 1961 naglašavaju dobru atmosferu u svlačionici. Teren i vrijeme bit će idealni za odigravanje dobre utakmice, u nadajmo se pravoj navijačkoj atmosferi. 

Nogometni klub Istra 1961 gost je večeras našem prvoligašu u utakmici koja bi se opet mogla svrstati u svojevrsni derbi, ne samo iz pogleda na tablicu gdje igraju drugi (Istra 1961) protiv trenutno petog (Osijek) nego i iz navijačke perspektive. Naime, poznato je kako su odnosi navijača jednog i drugog kluba više nego korektni i pozitivni. Sve su to preduvijeti vjerujemo dobre utakmice večeras na Gradskom vrtu.

Bijelo-plavi do sada su u MaxTv Prvoj ligi s Istrom odigrali 17 utakmica i uspješniji su u ukupnom omjeru. U 8 utakmica slavio je naš prvoligaš, 5 susreta je završilo neodlučeno dok su gosti slavili 4 puta. Iako, vrijedi napomenuti kako nogometašima Istre u zadnjih nekoliko sezona "leži" teren Gradskog vrta iz kojeg su u više navrata odnijeli bod(ove). Vjerujemo kako se to večeras neće dogoditi. Također, poveznica između ova dva kluba je i trener gostiju Igor Pamić koji je u vrlo kratkom vremenu ostavio duboki trag u Osijeku. Pamić je u dresu NK Osijek odigrao 25 utakmica i zabio 17 golova, no svojim pristupom, borbenošću osvojio je srca mnogih navijača našeg kluba te je uvijek dobrodošao u naš grad i naš klub.

U zadnje dvije sezone,nažalost, s Istrom 1961 vodila se velika borba oko ostanka u prvoligaškom društvu,no i u tim utakmicama Osijek je bio uspješniji jer se na kraju uvijek našao jedno mjesto ispred gostujuće momčadi. Izdvojit ćemo zadnju utakmicu prošle sezone na kojoj je zabilježena velika posjećenost (oko 8 tisuća navijača), odlična atmosfera i velika pobjeda naših bijelo-plavih. Utakmica je bila teška za obje ekipe, no naši igrači slavili su pogotkom Antonija Peroševića koji se na toj utakmici iskupio nakon promašenog jedanaesterca u prvom poluvremenu utakmice.

Upravo će Perošević predvoditi bijelo-plavi napad u večerašnjoj utakmici, u kojoj će sigurni smo naša momčad slaviti pobjedu i ponovno "skočiti" prema vrhu prvenstvene ljestvice. Vidimo se večeras u 19 sati na stadionu Gradski vrt. Naprijed naši bijelo-plavi!