Trener bijelo-plavih je poručio kako neće nikoga štedjeti od „rovitih“ igrača, nego će na Poljudu tražiti bespoštednu borbu svakog pojedinca

Osječani sutra gostuju na splitskom Poljudu, a uoči ogleda s Hajdukom trener Ivo Šušak našao se u ozbiljnim problemima s ozlijeđenim i kartoniranim igračima. Na put nisu krenuli Jamak i Perošević koji imaju tri javne opomene, dok Škorić, Vukobratović, Platero i Kurtović nisu spremni za nastup. Unatoč tomu, osječki kormilar jasno je s konferencije za novinare poručio:

"Putovati u Split s bijelom zastavom bilo bi ravno katastrofi! To nam ne pada na pamet, idemo probati uzeti nešto. Da bismo to ostvarili moramo biti maksimalno angažirani što se odnosi na svakog pojedinca i momčad u cjelini. Uz sav respekt prema Hajduku mi naprosto moramo dati sve od sebe da bismo poboljšali svoj bodovni konto, a uspjeh je, dakako, sve osim poraza", rekao je Šušak.

Što se sastava tiče, ostaje upitno hoće li stručni stožer od prve minute krenuti s Bornom Barišićem koji je, kao i Aljoša Vojnović, ovoga tjedna trenirao po posebnom programu...

"Nema nikakvih kalkulacija, nikoga nećemo štedjeti i odmarati za utakmicu s Istrom u Gradskom vrtu, bez obzira koliko će nam i ona biti od presudnog značaja u sljedećem kolu. Svaka je utakmica prilika da se nešto napravi, tako doživljavamo i gostovanje na Poljudu. Držimo se one da je svaki sljedeći susret u tom trenutku najvažniji."

Nije Šušak otkrivao pojedinosti oko sastava, ali se može naslutiti da će od prve minute zaigrati: Mikulić, Matas, Lukić, Laštro, Barišić (Bralić), Čuljak, Vojnović, Glavaš, Šorša, Peev i Mešanović.

"Tko god bude igrao, očekujem da iskaže prvenstveno pripadnost klubu, suigračima i želju za uspjehom. Znamo da je Hajduk pred svojom Torcidom  u obvezi da uvijek bude na visokoj razini, no nastojat ćemo se na najbolji način pripremiti za sve ono što nas čeka."

Na pressici je bio i Tomislav Čuljak koji će ovaj puta zaigrati od prve minute i u to u tandemu s Vojnovićem. Njih dvojica trebala bi imati vrlo bitnu ulogu na sredini terena...

"Spreman sam, bez obzira dobio li 90 ili pet minuta. Sigurno ću dati sve od sebe, a ne sumnjam da će isti pristup imati i svi ostali. Moramo biti prava momčad i onda se imamo čemu nadati. Hajduk ima vrlo dobrih igrača, ali i oni igraju po sistemu „toplo-hladno“ i može ih se iznenaditi. Vjerujem da ćemo imati svoje prilike i ostati neporaženi", poručio je Čuljak.

Vinkovčanin u osječkim redovima je imao dosta uspjeha u Splitu, igrajući za Cibaliju:

"Da, znali smo tamo doći značajno oslabljeni i na kraju uzeti i sva tri boda. Imao sam i to zadovoljstvo da budem i strijelac, a sada bih bio jako zadovoljan da s Osijekom ponovim nešto slično, bez obzira tko će zatresti protivničku mrežu."