I Besek i Pamić su čestitali akterima na dopadljivom ogledu koji je ponudio dosta toga.

Na konferenciji za novinare po svršetku prvenstvenog dvoboja između Osijeka i Istre 1961 oba su trenera iskazala zadovoljstvo. Imajući u vidu kretanje rezultata i činjenicu da su Osječani do drugog izjednačenja stigli „debelo“ u sudačkoj nadoknadi vremena, može se reći da Puljani imaju za čime žaliti, no i bijelo-plavi su zbog upornosti i borbenosti zavrijedili polovičan plijen. Stoga je i Dražen Besek istaknuo:
- Prvenstveno bih čestitao akterima na terenu jer je utakmica bila puna adrenalina, zanimljiva i neizvjesna. Imali smo problem jer nas je Istra dobro izblokirala, teško je bilo pronaći put do zone udarca i zato smo tražili strpljivost. Nastojali smo spriječiti da nam protivnik iz neke kontre dođe u prednost, a to nam se dva puta dogodilo. No, moram pohvaliti svoje dečke jer su se oba puta uspješno vraćali iz rezultatskog zaostatka, nisu odustajali i mislim da na tome trebamo graditi našu filozofiju, da nada postoji sve dok se igra, pa se može zabiti i u 96. minuti. Bilo je tu i kvalitetnih i loših stvari u našem nastupu i to ćemo imati vremena analizirati idućih dana. Međutim, moramo biti svjesni da smo i mi, baš kao i Istra, momčad u stvaranju i da je potrebno izvjesno vrijeme da stvari sjednu na pravo mjesto. Iako na domaćem terenu nije ugodno ostati bez dva priželjkivana boda, u ovim okolnostima moram biti zadovoljan spoznajom da nismo izgubili. Drago mi je zbog Lukićevog pogotka jer on nije imao svoj dan u Splitu, a sada nam je donio bod. Moramo biti strpljivi, nogometno odgajati našu mladost i mislim da smo na dobrom putu, rekao je kormilar našeg prvoligaša.

Igor Pamić pred novinare nije došao ni tužan, ni razočaran ishodom susreta. Naprotiv, bez obzira što je njegova momčad ostala bez preostala dva boda u posljednjim sekundama, raspoloženje mu je bilo sasvim dobro:
- Kvalitetna utakmica, barem u hrvatskim okvirima. Bila je specifična i prilično zanimljiva. U prvom je poluvremenu, barem sam ja tako vidio iako sam često i prekritičan prema svojoj momčadi, Osijek bio opasniji i prijetio nam iz nekih svojih poluprilika, dok smo mi imali jednu pravu šansu, ali ne i više od toga. Drugi dio susreta je bio sasvim otvoren. Mi smo poveli, domaćin se relativno brzo rezultatski vratio, onda smo opet došli do vodstva u samoj završnici, mogli smo čak i zabiti za 3:1 i definitivnu potvrdu pobjede, ali nismo uspjeli i kazna je uslijedila u posljednjim trenucima kada smo dobili gol. Ne mogu reći da nešto posebno žalim za dva izgubljena boda jer smatram da je ishod sasvim realan. Osijek je također imao svoje šanse, mogao je i on povesti dok je bilo neriješeno, a igračima obje momčadi čestitam jer su nam pružili kvalitetnu predstavu, izjavio je Pamić.

Besek je pojasnio i zbog čega je došlo do promjene na vratima Osijeka, budući da je Zvonimir Mikulić ostao na klupi, a debitirao je 21-godišnji Borna Žitnjak...
- Mikulić je u petak, na posljednjem treningu, dobio neugodan udarac, osjetio je jake bolove u leđima i unatoč injekcijama i blokadi koju je dobio prije početka susreta, nije bio spreman za nastup. No, unatoč primljenim golovima, pohvalio bih mladog Žitnjaka i ne treba zaboraviti da nas je spasio u mat-poziciji kod rezultata 1:2 i bacio se glavom u noge da bi spriječio treći pogodak. Za mene je on danas položio ispit, zaključio je Besek.