Vrlo naivno primljeni prvi pogodak, nakon njega i isključenje Mandića, bijelo-plavima su uskratili realniju mogućnost rezultatskog zadovoljstva.

Drugi su poraz doživjeli Osječani u ovoj sezoni. Nakon splitskog Parka mladeži, pokleknuli su i na gostovanju u Koprivnici koje im je tradicijski postalo najneugodnije u HNL-u. Slaven Belupo na svom terenu redovito pronalazi rješenje za bijelo-plave, bez obzira tko je na klupi jednog i drugog prvoligaša. Kao da je Osijeku nešto ukleto na tom Gradskom stadionu, gdje nema ni pritiska, ni nekakvih drugih otežavajućih faktora, ali se brojne generacije našeg prvoligaša iz Podravine vraćale praznih ruku. Tako je bilo i u nedjelju navečer...

Svojim smo pogreškama i propustili značajno pomogli Slaven Belupu da ostvari pobjedu. Dogovarali smo se kako neutralizirati protivnika, upozoravali na moguće opasnosti i onda nam se dogodi da se od tog dogovora jako malo realizira na terenu. Naivno smo primili prvi gol nakon ubačaja iz prekida kada je suparnički igrač ostao neometan na 11 metara što se prvoligaškoj momčadi ne smije dogoditi. Imali smo i mi neke svoje šanse, mogli smo izjednačiti, a onda nas je „sasjekao“ crveni karton Mandiću. Takva mu se reakcija nije smjela dogoditi, bez obzira ako je bilo čime bio izazvan ili isprovociran. Iako smo se držali neko vrijeme, ipak s čovjekom manje nije bilo realno očekivati nešto više. Na kraju smo doživjeli uvjerljiv poraz i moramo čestitati Koprivničanima. Bili su razigraniji, opasniji i ne smijemo obezvrijediti njihovu pobjedu potencirajući isključivo vlastite slabosti. Mi nismo bili pravi. Pogurali smo domaćina do bodova, to je činjenica, pričao je Dražen Besek na konferenciji za novinare, održanoj nakon utakmice u Koprivnici. 

Suočio se Besek i s novinarskim pitanje je li nastup protiv „farmaceuta“ slab dan njegove momčadi ili pak ozbiljniji pokazatelj slabosti koje se sada već ponavljaju treću utakmicu uzastopce...

To ćemo tek vidjeti u susretima koji nam dolaze. Ima pojedinaca koji ponavljaju pogreške i moramo se time pozabaviti u radu na treninzima. Često ponavljam da koncentracija mora biti maksimalna, a igrači cijelo vrijeme usredotočeni na ono što se događa na terenu, međutim, događaju nam se propusti koje usmjere vodu na protivnički mlin. Rekao sam da će proces selektiranja i sazrijevanja momčadi potrajati nešto duže, ali se nekih stvari moramo početi rješavati. Sigurno je da ćemo i ovu utakmicu ozbiljno analizirati, pa ćemo vidjeti kakva ćemo rješenja tražiti za predstojeći domaći ogled s Lokomotivom.