Osječke nogometašice još jednom će pokušati ostvariti povijesni uspjeh koji bi značio prolazak među 32 najbolje ekipe u Europi.

Kad već ne može njihovim kolegama, stadion Gradski vrt, ponovno će biti domaćin jednoj od skupina ženske Lige prvaka. Nogometašice s „Mačkamame“ koje su uvjerljivo najbolje u domaćem prvenstvu s već 19 osvojenih titula, zaigrat će i ove godine Ligu prvaka. Osječanke su prošle sezone uspjele izboriti ulazak među 32 najbolje ekipe i time ostvarile povijesni rezultat. Nažalost, u utakmici šesnaestine finala bolja je bila ekipa iz Zuricha koja je već u Osijeku riješila pitanje pobjednika (pobjeda 5:2, iako su gošće imale malu, ali dovoljnu naklonost sutkinje).

UEFA je izrazila zadovoljstvo prošlogodišnjom organizacijom te je i ove godine dala dopuštenje za ponovnom organizacijom jedne od skupina, a zadovoljstvo uvjetima izrazila je i glavna delegatkinja UEFA-e, Krisztina Varga.
Utakmice se igraju od utorka (11.8.) do nedjelje (16.8.). Ulaznica za utakmice je 10 kn, a sav prihod odlazi u korist osječke navijačke skupine, „Kohorta“. Ovim putem Nogometni klub Osijek poziva sve da dođu i podrže naše „Zečice“ u nastojanju da izbore vrijedan plasman i prolazak u daljnje natjecanje Lige prvaka. Naprijed „zečice“! 

FOTO: Gojko Mitić

Kompletan raspored možete provjeriti niže u tekstu.

UTORAK 11.8.
Stadion Gradski vrt 17 sati
Benfica – Spartak   1:2

(Matić, Filipović, Fidalgo)
Stadion Gradski vrt 20 sati
ŽNK Osijek – Noroc  4:0

(Lojna 2, Šalek, Andrlić)

ČETVRTAK 13.8.
Stadion Gradski vrt 17 sati
Noroc – Spartak        4:1
(Marenić 4)
Stadion Gradski vrt 20 sati
ŽNK Osijek – Benfica   0:2 

(Patao, Marujo)

NEDJELJA 16.8.
Stadion Cibalije u Vinkovcima 17 sati
Noroc – Benfica
Stadion Gradski vrt 17 sati
ŽNK Osijek – Spartak