Igrači trenera Stjepana Vranješa osvojili su turnir koji se održao u Matićima, Bosna i Hercegovina. 

Ovaj turnir za mlađe uzraste organizirao je Nogometni klub Napredak iz Matića, a sudjelovale su brojne ekipe iz regije. Pioniri II našeg kluba bili su smješteni u skupinu ŠRC Bazeni Orašje, a uz bijelo-plave u skupini su bili NK Željezničar Sl.Brod, NK Graničar Županja, FK Sloga Doboj te FK Ilićka Brčko. U drugoj skupini Maxi Orašje igrali su HNK Cibalia , NK Marsonia, FK Crvena Zvezda, FK Budućnost Banovići i NK Napredak Matići.

Pioniri II su sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto u svojoj skupini osvojivši 12 bodova i time su izborili prolazak u polufinale gdje ih je čekala Marsonia. Teška utakmica, ali na kraju su ju odlučili jedanaesterci u kojima su bijelo-plavi bili uspješniji te slavili konačnim rezultatom 3:2 i ušli u finale turnira.
U finalnoj utakmici smo gledali pravi derbi jer su utakmicu igrali Pioniri II našeg prvoligaša i vršnjaci iz HNK Cibalia. Tvrda utakmica, borbena, a rezultat u regularnom dijelu turnira bio je 1:1 te se prišlo izvođenju udaraca s bijele točke. Bijelo-plavi su i u ovom "ruletu" bili uspješniji te slavili 5:4 i osvojili turnir u Matićima.

Konačni poredak na turniru bio je: NK Osijek, HNK Cibalia, NK Željezničar, NK Marsonia. Najbolji igrač turnira je Karlo Ivanagić iz NK Osijek, najbolji vratar Filip Kovačević također iz redova bijelo-plavih, dok je titulu najboljeg strijelca dobio igrač HNK Cibalia, Luka Branšteter.

Čestitamo Pionirima II i treneru Vranješu na ovom uspjehu i lijepoj prezentaciji Škole nogometa našeg kluba. 

FOTO: Vedran Pejić / NK Napredak Matići