Gostovanje u Splitu sigurno je jedno od neugodnijih za bijelo-plave, ali vrijeme je da igrači pokažu što znaju.

Igrači i trener Besek prije odlaska u Split na utakmicu protiv Hajduka najavili su fanatičnu borbu jer se nakon dva uzastopna poraza polako počela uvlačiti sumnja u kvalitete momaka koji nose bijelo-plavi dres. Navijači su svoje nezadovoljstvo jasno iskazali nakon utakmice s Lokomotivom, a ova utakmica prilika je igračima da pokažu kako je ono bio samo slabiji dan. Jasno, gostovanje kod Hajduka nije baš najbolje za iskupljenje, ali Osijek je Osijek i mora pokazati sve iznad svojih mogućnosti.

NK Osijek i HNK Hajduk dva su kluba koja se natječu u prvoj ligi od njezinog osnutka, a odigrali su 69 međusobnih utakmica u kojima su uspješniji večerašnji domaćini, HNK Hajduk. Bijelo-plavi su u tih 69 utakmica ostvarili 14 pobjeda, izborili 14 neodlučenih rezultata te izgubili 41 utakmicu. Postoji još jedan statistički podatak koji govori kako su naši igrači izborili samo jednu pobjedu na Poljudu otkad je HNL-a, a ona je bila izborena prije sedam godina kada je osječki napad predvodio Karlo Primorac.

Brojke nisu baš na strani NK Osijek, ali jednom i lošoj seriji mora doći kraj, možda je to sada taj trenutak, večeras kada igrači trenera Beseka dolaze na noge Hajduku koji je između dvije utakmice play-offa Europske lige. Sigurno je da će domaćini biti nešto umorniji, ali to nije karta na koju bijelo-plavi smiju igrati, taj podatak jedino može malo pomoći NK Osijek da ostvari bolji rezultat. Inače, u kadar se vraća Nikola Matas, a u prvi sastav bi mogao ući ponovno Andrej Lukić, no u svakom slučaju tko god istrči na Poljudu mora dati 200% svojih mogućnosti. Želimo našim momcima puno sreće večeras i neka se vrate s nekim "plijenom" u džepu te tako malo razvesele i vjerne navijače. Utakmica počinje u 21 sat. Naprijed naši bijelo-plavi!