Nekompletni Osječani postigli su dva gola na Poljudu, ali su treći puta uzastopno primili tri od svojih domaćina u HNL-u...

Treći uzastopni poraz na gostujućim terenima doživjeli su nogometaši Osijeka sinoć na Poljudu. Nakon Splita i Dinama, svladala ih je i momčad Hajduka, a bijelo-plavi su i ovaj puta primili tri pogotka što je previše da bi se izbjegao poraz. Stoga ni dva postignuta gola nisu bila dovoljna barem za podjelu bodova. Na konferenciji za novinare trener Osječana Ivo Šušak je rekao:

"Mislim da su gledatelji na Poljudu kao i oni uz male ekrane vidjeli vrlo zanimljivu i sadržajnu utakmicu. Mi je nismo dobro otvorili jer smo već u početnim minutama kapitulirali što se moralo odraziti na našu igru. Kad je protivnik poveo s 2:0 nismo se predavali, gol Glavaša nam je vratio nadu i možda smo mogli bolje proći da nismo ubrzo nakon toga primili i treći pogodak, baš  kada smo osjetili da bismo mogli do izjednačenja. Doduše,  opet smo uspjeli smanjiti zaostatak, ali je to bilo sve.  Igračima čestitam jer su pokazali da za nas nema predaje u ovoj borbi za opstanak. Nije baš lako postići dva gola u gostima kod Hajduka, no protivnik je ipak postigao jedan više."

Spomenuo je Šušak pozate okolnosti koje su također utjecale na krajnji ishod ovoga susreta...

"Igrali smo bez nekolicine za nas vrlo bitnih igrača, pa smo morali napraviti i određene taktičke preinake. Bilo nam je važno da nam Barišić nikako ne dobije treći žuti karton, tako da smo ga isturili više prema naprijed, a Bralića stavili na lijevi bok. Vojnović nam nije gotovo dva tjedna trenirao, ovaj puta je igrao nešto povučenije, kao zadnji vezni, pa nije baš bio u situacijama da zaprijeti suparničkom vrataru. Tko zna, da smo ga možda imali na terenu u tim završnim minutama, možda bismo uspjeli izjednačiti... No, sada već moramo razmišljati o utakmici s Istrom pred našim navijačima. Uz ovaj entuzijazam igrača - vjerujem u pobjedu, kao i u to da nećemo biti posljednji na kraju Prvenstva", istaknuo je osječki kormilar.

Hari Vukas bilo je sasvim zadovoljan. I rezultatom i nastupom svoje momčadi koja je sačuvala treće mjesto na tablici:

"Čestitke mojim igračima na zasluženoj pobjedi. Možda smo je u završnici učinili malo težom, ali je činjenica da smo sve mogli riješiti i puno ranije, već u prvom poluvremenu. Gosti su imali tri udarca u okvir vratiju i postigli dva pogotka, dok smo ih mi imali osam, pa je jasno da je moglo biti i uvjerljivije. Zadovoljan sam kako dečki rade na treninzima, kako se ponašaju i vjerujem da ćemo ostvariti naš cilj do kraja sezone. Dobili smo važnu utakmicu i u dobroj atmosferi idemo na derbi Dinamu", zaključio je trener Hajduka.