Bijelo-plavi su se morali vratiti s puta u Zagreb, budući da odluka stupa na snagu odmah.

Nogometaši Osijeka došli su već na pola puta do Zagreba, kada im je povjerenik za natjecanje HT Prve lige Josip Brezni javio da se mogu okrenuti i vratiti kući. Naime, ne samo da se ovoga petka neće odigrati utakmica između Lokomotive i našeg prvoligaša, nego su svi susreti odgođeni do 31. ožujka, a potom će se, na osnovu situacije, odlučiti što i kako dalje. I HNS je, dakle, prihvatio preporuku Središnjeg državnog ureda za sport koji je nakon hitnog sastanka s čelnicima pet krovnih sportskih udruženja te predstavnicima najvećih sportskih saveza u Republici Hrvatskoj preporučio odgodu svih sportskih natjecanja do početka idućeg mjeseca. Što se konkretno nogometa tiče, odluka Saveza se odnosi doslovno na sve lige i sve susrete bez obzira na stupanj natjecanja.

U iščekivanju daljnjih preporuka

Preporučuje se svim nacionalnim sportskim savezima i krovnim sportskim udruženjima planiranje pričuvnih termina za odigravanje i nastavak natjecanja, odnosno planiranje scenarija za kraću sezonu ili manjeg broja utakmica. Središnji državni ured za sport u suradnji s Nacionalnim stožerom za civilnu zaštitu pratit će sva događanja te sukladno tomu donositi daljnje preporuke. Podsjećamo da je prethodna odluka HNS-a bila da se natjecanja nastavljaju bez nazočnosti gledatelja, no sada je to ipak promijenjeno u trenutačnu odgodu svih utakmica.

NK Osijek će, kao i do sada, o svim odlukama nadležnih tijela i institucija, kao i o svojim aktivnostima u idućem razdoblju na vrijeme izvijestiti javnost.

Cijelo priopćenje Hrvatskog nogometnog saveza pročitajte ovdje.