U tri sezone igrači našeg Kluba bili su najbolji strijelci prvoligaškog natjecanja.

U iščekivanju nastavka nogometnih uzbuđenja u Hrvatskoj, Mirku Mariću i navijačima Osijeka ugodna je spoznaja da je naš napadač na samome vrhu ljestvice strijelaca HNL-a. „Mara“ je ove sezone, za koju se nadamo da će uskoro opet postati aktualna, postigao 17 pogodaka, a najbliži pratitelj mu je Mislav Oršić iz Dinama koji je suparničku mrežu pogađao 12 puta. Neki se, možda, pitaju jesu li Osječani ikada u svojoj prošlosti imali prvog strijelca nacionalne lige? Oni koji pozornije prate Bijelo-plave znaju da je odgovor – da.

Prvi puta je to uspjelo Šukeru 1988/89

U tri navrata NK Osijek je iz svojih redova davao najbolje „topnike“ prvoligaškog natjecanja. Prvi puta bilo je to u sezoni 1988/89 u vrijeme bivše Jugoslavije. Tadašnja je osječka momčad Prvu saveznu ligu završila na osmom mjestu među 18 klubova, a Davor Šuker je sa 18 golova bio najefikasniji igrač od svih ondašnjih aktera s nogometnih terena koji su tresli suparničke mreže. Šuker je spomenuti učinak ostvario u 26 odigranih utakmica i to mu je bila odskočna daska za transfer u zagrebački Dinamo, do kojega je došlo već u ljeto 1989. godine.

Špeharu priznanje 1994/95 i 2003/2004

Što se tiče HNL-a koji se igra od 1992., najboljeg strijelca Osijek je premijerno imao u natjecateljskoj 1994/95. Respektabilna 24 pogotka zabio je Robert Špehar kojemu je, zanimljivo je usporediti, za to također trebalo 26 nastupa, baš kao i Davoru. Liga je brojala 16 klubova, a naš je prvoligaš na kraju završio na trećem mjestu. Špehar je najučinkovitiji bio i u sezoni 2003/2004 u kojoj je polučio 18 golova, ovaj puta u 27 prvenstvenih susreta. U Ligi je sudjelovalo 12 momčadi, igrao se u završnici play-off i play-out, a Osječani su bili u gornjem domu i na kraju zauzeli četvrtu poziciju. Zanimljivo je da je prvi Robertov pratitelj na listi strijelaca tada bio i njegov klupski suigrač u Gradskom vrtu Goran Ljubojević koji je postigao dva zgoditka manje.