Istaknuto je kako nacionalna prvenstva neće biti poništena, niti će se proglašavati trenutni plasman kao konačni.

Članovi Izvršnog odbora Europske nogometne organizacije održali su videokonferenciju na kojoj su donijete i neke nove odluke glede nastavka natjecanja diljem Starog kontinenta. Kao što je poznato, UEFA je prethodno već u tri navrata odgađala nastavak sezone zbog svjetske krize izazvane pandemijom koronavirusa. Sada je odlučeno da će se nacionalna prvenstva i aktualna sezona dovršiti kada se za to steknu uvjeti, vjerojatno tijekom srpnja i kolovoza. 

Liga prvaka i Europska liga bez gledatelja

Bitno je istaknuti da prvenstva neće biti poništena, niti će se proglašavati trenutni plasman kao konačni. Završnica Lige prvaka i Europa lige također bi se trebale igrati na ljeto, ali bez prisustva gledatelja. Prazne tribine vjerojatno će biti i u finalima, čiji se datum još točno ne zna. Odgođene su i sve utakmice reprezentacija predviđene za lipanj, uključujući i oglede play-offa za plasman na Europsko prvenstvo koje je još ranije prebačeno za iduću godinu. To uključuje i kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo žena 2021. UEFA je također, odlučila otkazati sve reprezentativne nastupe mlađih kategorija, a prolongirana je i završnica Lige prvaka u futsalu.

Promjene u načinu licenciranja za Europu

Na konferenciji je istaknuto kako je nužno napraviti određene promjene kako bi se olakšao rad savezima i klubovima u ovo vrijeme potpune neizvjesnosti. To se odnosi i na proces licenciranja koji će, očito, biti korigiran i povoljniji za sve one koji će kroz njega prolaziti, a sudjeluju u europskim natjecanjima. Izvjesno je, također, da će sljedeća sezona sigurno biti odgođena zbog produženja aktualne natjecateljske godine koju svi žele završiti najkasnije do rujna.