Osječki navijači su angažirani u Pučkoj kuhinji, Crvenom križu, a doniraju i socijalno ugrožene sugrađane.

Među onima koji ovih dana, odnosno od samoga početka pandemije korona virusa, pomažu sugrađanima u potrebi su i članovi udruge Kohorta. Organizirali su se na način da su aktivni na više strana, tamo gdje se ponajprije ukazala potreba za konkretnim angažmanom i akcijom. Svoju su dobru volju i odlučnost da pomognu stavili na raspolaganje Caritasovoj Pučkoj kuhinji, Gradskom društvu Crvenog križa, a odlučili su i donirati korisnike humanitarne udruge Rijeka ljubavi.

Preusmjerili novac za „humanitarku“

Vrijedi istaknuti da Kohortaši ne žele „uslikavanje“ niti im je do ikakve promocije u javnosti, posebice jer su se i prije okupljali u raznim akcijama i nisu to potencirali. Jedan od najangažiranijih u njihovim redovima je Ivan Kračun.

U Pučkoj kuhinji razvozimo obroke socijalno ugroženima, dok naši dečki u Crvenom križu rade na utovaru i istovaru onoga što se kod njih prikuplja. Priča oko Rijeke ljubavi je takva da smo se odlučili na „humanitarku“. Skupili smo nešto i međusobno, a dio odvojili od onoga što smo planirali utrošiti za proslavu rođendana Kohorte. Kako te proslave na stadionu neće biti, odlučili smo to preusmjeriti ljudima u potrebi. Pritom je riječ o prehrambenim proizvodima i nekim kućnim potrepštinama. Dogovorili smo se da to bude na nekoj tjednoj bazi, rekao nam je Kračun.

DA, DA VELIKA RADOST I VESELJE U HUMANITARNOJ UDRUZI „RIJEKA LJUBAVI“ Iznenađujuću radost i veselje priuštili su nam...

Objavljuje Rijeka LjubaviSubota, 4. travnja 2020.