Grezda je do sada zabilježio 44 službena nastupa za NK Osijek i postigao 8 golova, a u Gradski vrt se vratio iz Rangersa.

Prije 25 godina u Đakovici je, 15. travnja 1995., rođen Eros Grezda. Našem krilnom napadaču, stoga, čestitamo rođendan i želimo mu sve najbolje! U naš je Klub stigao u ljeto 2017. iz Lokomotive i do sada je za NK Osijek odigrao 44 službene utakmice (33 u HNL-u, 3 u Kupu Hrvatske i 8 u kvalifikacijama Europske lige). Debitirao je 29. lipnja ’17 kada su Bijelo-plavi gostovali kod UE Santa Colome i u Andori pobijedili s 2:0. Grezda je za Osječane postigao 8 pogodaka (5 + 2 + 1), a prvi puta se među strijelce upisao 13. srpnja već spomenute godine kada je svladao vratara švicarskog Luzerna u 2. pretkolu Europske lige.

Ponovno prihvatio poziv iz Gradskog vrta

Ostalo je upisano da je u svojoj prvoj sezoni u našem prvoligašu zabijao svim konkurentima u „velikoj četvorki“, dakle i Dinamu i Rijeci i Hajduku. Iz Gradskog vrta je krajem ljetnog prijelaznog roka 2018. godine otišao u redove škotskog Rangersa i tako se pridružio svom velikom prijatelju i bivšem osječkom kapetanu Borni Barišiću. No, u Glasgowu se baš i nije najbolje snašao, a kada se ukazala mogućnost za povratak u Osijek – nije puno razmišljao. Prihvatio je još jednom ponudu kluba u kojem je igrao najbolji nogomet u karijeri, pa je prošle zime po drugi puta potpisao za NK Osijek. Eros je za reprezentaciju Albanije do sada skupio 12 nastupa i postigao jedan gol. Neka taj učinak i među Osječanima i albanskim „orlovima“ što prije bude nadograđen novim Erosovim doprinosom na zelenom terenu!