Cilj je zainteresirani mlade navijače i privući ih na stadion, zajedno s njihovim obiteljima.

Obiteljski dan uz nogomet temeljna je ideja projekta “Škola kulture navijanja” kojeg je pokrenuo Nogometni klub Osijek s ciljem edukacije navijača s naglaskom na one najmlađe. Od sezone 2014/2015 pokrenut je niz aktivnosti u kojima NK Osijek nastoji privući mlade navijače na stadion zajedno s njihovim obiteljima. Jedna od glavnih aktivnosti je zasigurno projekt “Kohortići” koji je svoju uspješnu premijeru imao 18. travnja ove godine na domaćoj utakmici protiv Zadra. Taj je projekt realiziran u suradnji s čepinskom Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata, a svoj doprinos dala je i općina Čepin te tamošnja Osnovna škola Miroslava Krleže.

Cilj je razvoj navijačke kulture, češći i masovniji dolazak djece s obiteljima na stadion te učenje kako se voli i navija za svoj klub, a ujedno i poštuje druge navijače. Naime, sport nam treba biti poveznica, a sportske vrijednosti nešto što se uči od malih nogu. U realizaciji projekta, osim dolazaka na utakmice, planirane su i radionice u suradnji s školama na kojima bi djeca učila o povijesti kluba i njegovim igračima, izrađivala koreografiju za utakmice (zastave, transparente i poruke koje bi pokazali na tribini). Planirana su i druženja s igračima kao i obilazak stadiona s predstavljanjem svih segmenata kluba, poput njegove povijesti, seniorske momčadi i škole nogometa, po dobnim kategorijama...

Prošloga smo tjedna imali javnu tribinu u prostorijama Općine Čepin i drago nam je što postoji zanimanje za našu inicijativu i već možemo najaviti kako ćemo predstojeće subote nastaviti započeto i ponovno biti s našim „Kohortićima“.

Također, treba istaknuti kako NK Osijek u suradnji sa ŽNS Osijek i PU osječko-baranjskom sudjeluje u realizaciji projekta „Budi navijač – ne razbijač“ koji ima za cilj povećanje sigurnosti sudionika i gledatelja na sportskim priredbama. Riječ je o jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj kojega podupiru Grad Osijek, Grad Našice, Obiteljski centar Osječko-baranjske županije, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo je dopuštenje da se edukacija provodi i po osnovnim i srednjim školama.