Na današnjem, posljednjem ročištu na Trgovačkom sudu uspješno je  završena, odnosno zaključena predstečajna nagodba Nogometnog kluba Osijek.

To  znači da je postignut dogovor  sa  svim vjerovnicima o isplati njihovih potraživanja dok su neki među njima ta potraživanja prethodno već pretvorili u vlasničke udjele Sportskog dioničkog društva NK Osijek.

Neki drugi će, nagodbom, biti obročno isplaćeni kroz duže vremensko razdoblje, što bi Klubu trebalo omogućiti lakše i nesmetano funkcioniranje. Ova će sudska odluka biti pravomoćna za 15 dana, a sada je na Upravi našeg prvoligaša da  ispuni preuzete obveze prema vjerovnicima. U prvom redu se to odnosi na igrače, bivše i sadašnje, što je trenutno i prioritetna zadaća čelništva bijelo-plavih.

Prema riječima klupskog predsjednika Slobodana Tolja, svakodnevno se traži mogućnost da se osiguraju potrebita sredstva za isplatu dugovanja, što nije isključivo povezano s možebitnim transferima nekih igrača, o čemu se ovih dana najviše piše i priča u javnosti. No, ostaje činjenica da bi prodaja ponekog prvotimca bitno utjecala na bolju „krvnu sliku“ jedinog slavonskog prvoligaša.