Prvo bi trebale biti odigrane polufinalne utakmice Kupa, 30. i 31. svibnja, a Osječane tada čeka ogled s Rijekom.

Nogomet se vraća na hrvatske prvoligaške travnjake! To je svakako najvažnija odluka Izvršnog odbora HNS-a, a sezona bi se trebala nastaviti 30. i 31. svibnja, za kada su planirane polufinalne utakmice nacionalnog Kupa. Naš će Osijek tada gostovati kod Rijeke na Rujevici dok će u Koprivnici snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva. Tjedan dana kasnije su predviđeni i prvenstveni dvoboji, po ranije utvrđenom rasporedu, što znači da će Bijelo-plavi 6. lipnja igrati s „Lokosima“ u Kranjčevićevoj. Svi će susreti do kraja sezona biti odigrani bez nazočnosti gledatelja.

Druga HNL i niža natjecanja neće biti nastavljena u aktualnoj natjecateljskoj godini, kao ni ona u mlađim kategorijama. Također, HNS će, sukladno preporukama HZJZ-a, donijeti obvezujuće upute za klubove, kako bi se maksimalno zaštitilo zdravlje igrača i svih nogometnih aktera.

Treba napomenuti da će konačnu potvrdu ovih odluka morati donijeti Nacionalni stožer civilne zaštite u suglasnosti s epidemiološkom strukom.

 „Od početka se znaju naše ambicije“

Mi smo sportaši, a bez natjecanja sve skupa baš i nema previše smisla. Sretan sam ako su se stekli uvjeti da se sezoni ne samo nastavi, nego i završi. Nadam se da ćemo u preostalim prvenstvenim susretima popraviti naš trenutni plasman na ljestvici, a imamo i ozbiljnih ambicija u Kupu, izjavio je trener našeg prvoligaša Ivica Kulešević.



Iskusni prvotimac Osječana Vedran Jugović je također izrazio zadovoljstvo spoznajom da će krajem ovoga mjeseca zajedno sa svojim suigračima ponovno imati priliku odigravati utakmice i boriti se za što veće domete na oba kolosijeka.
Od početka sezone se znaju naše ambicije, to ne moramo ponavljati. Sigurno je da ćemo se uhvatiti u koštac s tim i da ćemo novi početak dočekati spremni, zaključio je naš veznjak.