Makarani su na originalan način nastavili tradiciju svog turnira za mlađe kategorije, a pobjednik je – NK Osijek.

U HRNK Zmaj iz Makarske zaista su u ovo vrijeme pandemije koronavirusa došli na originalnu ideju. Organizirali su svoj tradicionalni „Makarska kup“ za dječake, a umjesto na zelenim terenima igralo se – virtualno. Čak 108 klubova iz 11 europskih zemalja, u prividnoj je stvarnosti, dakle na društvenim mrežama, odigralo čak 116 utakmica i to na način da su u računalo ubačeni logaritmi s parametrima vezanima uz dosadašnje turnire. Tako su momčadi bile rangirane po njihovim uspjesima, ugledu i snazi, redovitosti dolazaka na turnire u Makarskoj, ponašanju igrača i službenih osoba…

Prvi, nadamo se, ipak i posljednji

Nama u Gradskom vrtu je sve ispalo još zanimljivije jer je pobjednik ispao upravo – Osijek! Organizator nam je ovih dana čak poslao i pokal na našu adresu, pa Petar Talajić, direktor „Makarska kupa“ i tvorac ovog virtualnog natjecanja, uistinu zaslužuje čestitke.

Malo smo se zabavili, ispalo je lijepo i simpatično. Klinci su pratili online, dobivali smo poruke od njihovih trenera i predstavnika klubova. Pokal smo poslali u Gradski vrt, to smo i obećali za pobjedničku momčad. Žao nam je što pravog turnira nije bilo, Osijek je redovito kod nas bio uspješan, a i ponašanje tih dječaka je uvijek za primjer. Roditelji su u publici dizali atmosferu, stoga mi je na neki način i drago što su Osječani ispali pobjednici u ovakvom natjecanju. Mi inače dvaput godišnje organiziramo turnir. U listopadu bi to bilo u povodu Dana grada Makarske. Nadam se da će i Osijek sudjelovati, kao i da više nećemo imati ovakvih virtualnih utakmica, nego samo onih pravih.

Uvijek se pokažu kao odlični domaćini

Bijelo-plavi su do pobjedničkog trofeja stigli ispred praške Slavije, Sarajeva i splitskog Hajduka. Tehnički voditelj Škole nogometa našeg prvoligaša Miroslav Žitnjak također je pohvalio Makarane, rekavši da su uvijek bili odlični domaćini.

Uvijek nas ugoste vrhunski, a moram ih pohvaliti i za samu organizaciju natjecanja. Svi iz našeg Kluba, igrači, treneri i oni koji su bili uz njih, uvijek su imali samo lijepe riječi za te ljude koji ulažu ogroman trud da bi taj veliki turnir izdignuli na zaista visoku razinu. Čestitam im i na ovakvom načinu prezentacije, a naši će se mladi nogometaši sigurno potruditi da ovo prvo mjesto opravdaju prvom sljedećom prilikom, kada se opet okupimo u Makarskoj.

Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL