Tomislav Šorša igrač je s najviše odigranih utakmica u aktualnoj momčadi Osijeka, ukupno 262.

Tomislav Šorša (rođen 11. svibnja 1989.) nije najstariji u osječkoj svlačionici, no igrač je s najviše nastupa u aktualnom kadru trenera Ivica Kuleševića. Skupio je ovaj mirni i samozatajni Josipovčanin 262 službene utakmice u dresu NK Osijek, a otkako je hrvatske samostalnosti ispred njega su, po broju nastupa, samo legendarni Bakir Beširević i Damir Vuica. Naš je Šoki debitirao još 29. srpnja 2006. kada su Osječani na Šubićevcu slavili s 2:1 protiv domaćeg Šibenika, u trenerskoj eri Ive Šuška. Bilo je to 1. kolo u toj natjecateljskoj godini, a mlađahni  17-godišnjak uspio se izboriti za mjesto u početnoj jedanaestorici. Nitko od njegovih sadašnjih suigrača nije u to vrijeme participirao u sastavu Bijelo-plavih, a mnogi su bili još dječaci koji su tek počinjali trenirati nogomet…

U HNL-u 225 nastupa

Prvi je gol u dresu Osječana Šorša postigao u proljeće 2010., kada se gostovalo kod pulske Istre 1961. U pobjedi od 3:1 bio je strijelac vodećeg zgoditka. Ukupno ih je, igrajući za Osijek, postigao 15, od čega 12 u državnom prvenstvu i 3 u Kupu Hrvatske. U HNL-u je nastupio 225 puta, u najmasovnijem domaćem natjecanju dodao je još 23 dok je na europskoj sceni odigrao 14 dvoboja. Najstandardniji je bio u razdoblju od 2013. do 2016. godine, kada je redovito bio u udarnoj postavi našeg prvoligaša. Prije nego li se u njoj ustalio jednu je godinu proveo na posudbi u Karlovcu, dok mu je jedini klub u kojem se okušao izvan hrvatskih granica – rumunjski Cluj.

Respektabilan seniorski staž

Svakako je primjer vjernosti svom klubu u kojem je prošao i mlađe kategorije i potom ostvario uistinu respektabilan seniorski staž. Igrao je na bekovskim i krilnim pozicijama, koristilo ga se u središnjici kao i na mjestu polušpice, a sve je trenerove upute i zamisli izvršavao bez pogovora. Imao je čast nositi i kapetansku vrpcu, uz napomenu da je svojedobno bio član U-19 reprezentacije Hrvatske u generaciji Vide, Lovrena, Perišića, Badelja… Svom dugovječnom prvotimcu i ponašanjem neupitno uzornom Tomislavu njegov NK Osijek želi sretan 31. rođendan uz sve najbolje želje za nastavak karijere i u životu izvan nogometnih terena!