Mirko Marić najbolji je strijelac Osijeka i napadač koji ove sezone predvodi najefikasnije igrače HNL-a

Zadovoljstvo nam je čestitati 25. rođendan našem golgeteru Mirku Mariću! Izniman je njegov doprinos u igrama i rezultatima Bijelo-plavih, već samom činjenicom da je Mara ne samo najbolji klupski strijelac, nego i uvjerljivo najefikasniji igrač HNL-a ove sezone. Postigao je 17 golova u dosadašnjih 25 prvenstvenih susreta i sasvim se približio učinku kojega je imao prošle natjecateljske godine kada je 18 puta zatresao suparničku mrežu. Ne sumnjamo da će tu brojku vrlo brzo uspjeti „prebaciti“ u preostalih deset kola koliko ih je ostalo do kraja. Uz to treba spomenuti i četiri ovosezonske asistencije, što kompletnu sliku o njemu i onome što pruža na terenu čini još upečatljivijom.

I na Dalićevom „radaru“

Mirko u Gradskom vrtu ima status jednoga od onih bez kojih je nezamisliva najbolja momčad. Jako mu je dobar i prosjek pogodaka u odnosu na broj odigranih utakmica (50/102). U Ligi je zabio 42, u Kupu Hrvatske je dodao još sedam, a ima i jedan pogodak u kvalifikacijama Europske lige. Realizatorske sposobnosti dovele su ga i na „radar“ izbornika Zlatka Dalića, dok je za Marića sve veće zanimanje poznatih klubova izvan hrvatskih granica, o čemu se također često govori i piše u medijima. No, još ima vremena za njegov drugi odlazak u inozemstvo, nakon što je prvu destinaciju izvan Lijepe naše imao u mađarskom Videotonu iz kojega je došao u Osijek.

Među najstandardnijima u HNL-u

Ova mu je treća sezona u našem Klubu, dosad i najuspješnija. Osim toga, ubojiti je napadač među najstandardnijim igračima HT Prve HNL koji jako rijetko izostaje iz sastava, budući da su ga, srećom, zaobišle i ozljede. Spomenuli smo prethodno i reprezentaciju, pa je vrijedno podsjetiti kako je Mirko dosad zabilježio dva nastupa u A selekciji. Bilo je to, oba puta, u siječnju 2017. kada je Hrvatska igrala s Kinom i Čileom. Jasno je da je Marić i među predstavnicima medija najtraženiji osječki prvotimac, a svojim je golovima i igrama općenito osvojio i navijačka srca. Želimo mu još puno uspješnih nastupa za NK Osijek i sve najbolje u svakom pogledu!