U Gradskom vrtu su 17. svibnja 2014. igrali Osijek i Hrvatski dragovoljac, a Barišićev pogodak za 1:1 ostaje nezaboravan.

Ima u nogometu utakmica kada ti, u sportskom žargonu rečeno, naprosto „visi mač nad glavom“. Takva je za momčad Bijelo-plavih bila ona nezaboravna od prije šest godina, odigrana protiv Hrvatskog dragovoljca 17. svibnja 2014., u posljednjem prvenstvenom kolu. Značaj tog ogleda za Osječane je bio iznimno velik, budući da su morali izbjeći poraz kako bi zadržali prvoligaški status u tim turbulentnim vremenima. Dvoboj najizravnijih konkurenata završio je podjelom bodova, neriješenim rezultatom 1:1, no strijepili smo sve do samoga kraja. Tek s posljednjim sučevim zviždukom navijači Osijeka, a bilo ih je oko 7.000 na tribinama, mogli su odahnuti baš kao i naši nogometaši i kompletno vodstvo Kluba.

Zabio odmah nakon ulaska s klupe

Jedan od onih trenutaka koji se ponajviše prepričavaju u bogatoj klupskoj povijesti upravo je pogodak iz tog susreta. Zabio ga je Josip Barišić u 83. minuti i time izazvao erupciju radosti, zapravo istinskog oduševljenja nestrpljivih i zabrinutih osječkih fanova. „Spasitelj Đozla“, kako su ga nakon toga prozvali i mediji, ušao je u igru samo desetak sekundi ranije i potom odlično reagirao na ubačaj Mišića te glavom sproveo loptu u gostujuću mrežu. Bio je to njegov gol karijere za izjednačenje i veliko olakšanje za sve kojima je NK Osijek u srcu. Kada je sudac Marić označio kraj, teren su „okupirali“ brojni navijači i sve su se spomenute scene i događaji još dugo prepričavali u gradu na Dravi. Spomenu se i danas u sasvim suprotnim natjecateljskim i financijskim okvirima jer se ipak radilo o „tekmi“ iz kategorije onih koje volimo okarakterizirati – povijesnim.