U zadnje vrijeme igrači NK Osijek igraju sve značajnije ulogu u reprezentativnim kategorijama. Nevistićeve obrane u utakmici protiv Španjolske obišle su svijet, a svega nekoliko dana nakon, Josip Špoljarić zabija za U-18 reprezentaciju protiv Rumunjske.

O Školi nogometa NK Osijek i njezinoj kvaliteti već se naveliko zna u Hrvatskoj, ali i šire, no jedno izvjesno vrijeme nismo imali tako aktivne igrače u reprezentaciji kao što su to u ovom trenutku golman Ivan Nevistić i vezni igrač Josip Špoljarić.
Kad se pogledaju Josipovi nastupi u mlađim selekcijama bijelo-plavih dolazimo do podatka kako je samo u juniorskoj ligi Špoljarić postigao preko 30 golova za NK Osijek i na glasu je kao jedan od većih talenata na ovim prostorima. Stoga, uopće ne čudi poziv Josipa u reprezentaciju i u ovu reprezntativnu akciju.
U utakmici protiv Rumunjske, koja se igrala u Županji, Špoljarić je igrao u prvih 11 i svojom dobrom igrom, ali i dobrom igrom reprezentacije, došao do pogotka kojim je doveo Hrvatsku u vodstvo.

Hrvatska je na kraju i pobjedila Rumunjsku rezultatom 2:0, a u ovoj utakmici sudjelovao je još jedan igrač NK Osijek, Lovro Anić. Reprezentacija će odigrati još jednu utakmicu protiv istog suparnika, ali ovoga puta će se odigrati u Višnjevcu, sutra (četvrtak) od 11 sati.

Prenosimo izjavu Josipa Špoljarića koju je dao netom poslije utakmice, a obojici naših igrača, Špoljariću i Aniću, želimo uspješan reprezentativni put i naravno dobre igre u dresu NK Osijek.
"Mislim da smo zasluženo pobijedili, vidjelo se da smo bolja i kvalitetnija ekipa od Rumunja. Svaka čast i suigračima na trudu i zalaganju, na terenu se vidjela složnost. Jako me veseli moj pogodak za reprezentaciju."