Ivo Šušak je rekao da je otpor Splićana favoriziranom Dinamu pokazatelj da se može parirati i najboljima na njihovom terenu.

Dan uoči puta bijelo-plavih na Kvarner, na predstojeći prvenstveni ogled s Rijekom koji je na rasporedu u subotu od 19 sati, u Gradskom vrtu je održana redovita konferencija za novinare. Izvjestiteljima se obratio trener Ivo Šušak, prvi puta neobrijan što je odmah izazvalo i šaljive komentare kako vjerojatno čeka uspjeh na Kantridi da bi potom zadovoljniji upotrijebio brijači aparat...

- Moram biti objektivan i priznati da je Rijeka veliki favorit u toj utakmici. Međutim, da si sami oduzmemo nadu u neki rezultat koji bi nas tamo zadovoljio - bilo bi nepošteno. Kada to govorim, onda mislim i na sinoćnju utakmicu finala Kupa, u jednoj utakmici u kojoj je Dinamo bio apsolutni favorit, a nije uspio dobiti momčad Splita u 120 minuta igre. Znači da izuzetan angažman i objektivna doza sreće, koja ide uz maksimalnu borbenost, mogu i nas dovesti u situaciju da se s Kantride vratimo s nekim bodovnim plijenom, uvodno je rekao Šušak.

Spomenuo je osječki kormilar i činjenicu koja se učestalo ponavlja uoči svakog prvenstvenog susreta, a tiče se nemogućnosti igranja u kompletnom sastavu. Zbog tri žuta kartona ovaj puta će izostati Lukić i Barišić, a stručnom stožeru na raspolaganju nisu ni rekovalescenti Kurtović, Platero, Vukobratović i Špikić, kao ni mladi Špoljarić koji ima obveze u U-18 reprezentaciji Hrvatske.

- Oni već u nedjelju putuju u Katar i bio bi zločin i za njega i za hrvatski nogomet da mu nismo omogućili odlazak i igranje za ovu nacionalnu vrstu. Uostalom, nama je čast da u svojim redovima imamo reprezentativca u bilo kojoj selekciji, dodao je Šušak na ovu temu.

Iskusni trener ne želi se opterećivati mogućim ishodima na drugim terenima, na kojima će igrati osječki konkurenti, koje također očekuju teške zadaće: Puljane domaći ogled s Dinamom, a Zadrane gostovanje u Koprivnici:

- Nažalost, još uvijek ovisimo i o drugim rezultatima, ali nećemo se na to posebno osvrtati. Tako ćemo se postaviti i u susretu s Rijekom, da na terenu uložimo sve što možemo, ne razmišljajući što je eventualno napravio Zadar ili što će napraviti Istra. Također, ne želimo se sada opterećivati onim što bi nam moglo donijeti posljednje kolo nego nam je samo Rijeka u glavi. Želimo dati sve od sebe, pošteno odraditi posao, to nam je u svakom slučaju i obveza, a mislim i da ćemo biti spremni odgovoriti zadaćama koje nas u subotu očekuju.

Što se početne jedanaestorice tiče, čini se izvjesnim kako će požutjelog Lukića na mjestu stopera zamijeniti donedavno standardni Bralić, dok se kao alternacija Barišiću na lijevom boku nameće Pavić. To znači da bi Čuljak ostao u paru s Jamakom na centralnim pozicijama u veznom redu, dok će ostatak postave ostati nepromijenjen u odnosu na momčad koja je istrčala protiv Istre u Gradskom vrtu.