Maksimalna motiviranost se podrazumijeva, a jasno je da će Osijek morati i kvalitetom potvrditi svoje ambicije.

Drugi puta ove godine nogometaši Osijeka igrat će na Rujevici. U veljači je Rijeka pobijedila s 1:0, a sada je, nadamo se, došlo vrijeme za slavlje Bijelo-plavih. Bit će ovo prvi puta da će nas Riječani ugostiti bez gledatelja, no pitanje je može li to ikome biti prednost, konkretno gostujućoj momčadi kako neki ističu u najavi utakmice. Ambijent sigurno neće biti nogometni, međutim, ulog je takav da se od aktera na terenu očekuje maksimum, puno više od pukog povratka natjecanju što je bilo važno onog trenutka kada je donijeta odluka da se ide u nastavak sezone. Sada postaje važnije – pobijediti.

Puno toga može biti presudno

Malo je nepoznanica kada se sastaju Rijeka i Osijek, možda ih zapravo uopće i nema. Sve je poznato i jednima i drugima, teško da su moguća neka posebna taktička iznenađenja iako su sigurno i Kulešević i Rožman proteklih dana tražili određene slabosti u suparničkim redovima. Kada bismo stvari maksimalno pojednostavili, onda je jasno da Osječanima za trijumf treba jedna od najboljih prezentacija pod Kuleševićevim vodstvom. Nije to samo motiv i želja, nego i tehnička izvedba u smislu iskazane kvalitete i objektivnih mogućnosti, kako momčadske tako i pojedinačne, svih onih koji će se naći na travnjaku. U dvoboju podjednakih protivnika puno toga može biti presudno, odnosno prevagnuti na jednu ili drugu stranu. Stoga je vrlo bitno imati što više maksimalno „našpananih“ i raspoloženih igrača koji bi svojom energijom i nadahnućem povukli i ostale ka ostvarenju cilja.

Usmjeriti utakmicu u željenom pravcu

Iz dosadašnjih iskustava jasno je da će biti nužno što učinkovitije neutralizirati Čolaka, Gorgona i Andrijaševića, odnosno udaljiti ih od Ivušićevih vratiju i tako onemogućiti da češće dolaze u prigode. No, nisu oni jedina prijetnja, budući da Rijeka ima širinu i raznovrsnost u svom kadru, ne samo u početnoj postavi nego i među onima koji će priliku čekati na klupi. No, to možemo zaključiti i za našu momčad od koje puno očekujemo. U studenome prošle godine Osijek je uspio u Gradskom vrtu neugodnih i prijetećih 0:2 okrenuti u svoju korist i u drugom poluvremenu postići tri pogotka. Nikako ne bi bilo dobro početni scenarij iz tog ogleda gledati i ove nedjelje iako bi nas onaj završni, dakako, sasvim razveselio. Ipak bi bilo puno poželjnije da Škorić i suigrači ovaj puta bolje otvore utakmicu i usmjere je u željenom pravcu, pa da Rijeka mora „vijati“ rezultat. To su, ipak, samo promišljanja kojih uvijek ima, a što će u konačnici presuditi – moramo prepustiti onima koji će u ovom polufinalu imati zadovoljstvo boriti se za ostvarenje jednog od najvažnijih ciljeva ove sezone. Možemo još samo, na kraju poručiti, sretno vam bilo Bijelo-plavi!