Tekstualni prijenos polufinalne utakmice na Rujevici.

RIJEKA - OSIJEK 3:2

90' + 7 kraj susreta o kojem će se sigurno još dosta pričati. Sudac Pajač je pogurao domaćina u finale, Bijelo-plavi svakako imaju za čime žaliti. 

90' + 6 kakva šansa Osječana za izjednačenje! Silva je pucao iz blizine, a Pandur sjajnom obranom sačuvao mrežu za pobjedu Rijeke. 

90' + 4 izlazi Čolak, ušao je Escoval. 

90' + 4 Škorić je pokušao glavom, nije mogao dobro zahvatiti loptu, ništa od prave šanse. 

90' + 2 sada je žuti karton dobio i Ndockyt. Odmah potom i Capanu. 

90' javne opomene za Silvu i Lepinjicu. 

88' dvije zamjene kod gostiju. Izlaze Žaper i Talys, u igri su Mbakogu i Ndockyt. 

88' Čolak je u prigodi, Ivušić mu je obranio udarac. 

86' potpuni rezultatski preokret i vodstvo Rijeke. U kontri su Riječani nadirali po lijevoj strani, S. Lončar je vidio dobro postavljenog Yatekea koji je u svom debiju za Rijeku preciznim i neobranjim udarcem sa 16 metara pogodio sam lijevi kut. 

86 3:2 - YATEKE

81' dobar pokušaj Murića, lopta je zamalo završila pokraj desne vratnice. 

80' "požutio" je Capan, ali tek nakon što su Osječani prosvjedovali s klupe nakon starta na Marićev gležanj. 

78' Čolak puca efektno u padu, nije bio dovoljno precizan s desetak metara. 

73' Čolak je s bijele točke "rastavio" Ivušića, poslao loptu u donji desni kut i rezultat je izjednačen. 

73' 2:2 - ČOLAK (11m)

70' kazneni udarac za Rijeku, navodno je Talys skrivio prekršaj nad Capanom... pa ovo je nevjerojatno! Još je Talys zaradio i žuti karton. Ista kazna je sustigla i Jugovića zbog prigovora. Isključen je pomoćni trener Primorac. 

66' Rijeka koristi igrača više i smanjuje rezultat. S. Lončar je ubacio loptu s lijeve strane u šesnaesterac, Škorić je ne uspjeva izbaciti glavom, a Murić je vrlo preciznim i snažnim udarcem s 10-11 metara pogodio lijevi kut. 

66' 1:2 - MURIĆ

62' izlazi Grezda koji je namučio riječku obranu, ali je premalo igrača ostalo u sredini, pa je ušao Jugović. 

61' Armada je napravila bakljadu na brdu iznad svoga Sjevera. 

56' Osijek ostaje s igračem manje. Drugi žuti karton dobio je Kleinheisler. Naš je dojam s tribine bio da je Laszlo startao na loptu... 

55' još jedna dobra situacija za Osječane. Pucao je Žaper unutar kaznenog prostora, ovaj puta je Pandur to uspio obraniti. 

54' trostruka zamjena kod Riječana. S. Lončar, Murić i Velkovski ulaze, a na klupu odlaze Galović, Halilović i Gorgon. 

50' sada je javnu opometnu dobio Halilović. 

48' Novi pogodak Osijeka za dva gola razlike! Opet je Grezda agresivno krenuo prema mladom vrataru Panduru koji se ponovno zbunio i loptu praktički poklonio Bočkaju koji je s 15 metara silovito raspalio lijevom nogom i lopta se "zarila" uz suprotnu, lijevu, vratnicu!

48' GOOOOOL 0:2 - BOČKAJ

46' žuti karton za Žapera. 

46' kreće drugo poluvrijeme na Rujevici. 

45' + 1 završeno je prvo poluvrijeme. Osječani sasvim zasluženo imaju prednost koja je mogla biti i udvostručena. No, Osijek igra dobro i hrabro, sigurno su i navijači zadovoljni s ovih 45 minuta koje su iza nas. 

44' kakva prilika za goste! Grezda je opet agresivno napao obranu domaćina, zbunio je Galovića i uzeo mu loptu te potom odlično proigrao Marića koji sa 6-7 metara ne pogađa mrežu. Loptu je poslao preko vratiju. Kakva šteta!

40' Osječani su izveli već pet kornera, domaćin niti jedan... 

39' Grezda je "ukrao" loptu neopreznom Panduru, potom je proigrao Žapera, no nisu Bijelo-plavi u toj akciji opasnije zaprijetili iako je bilo prostora za učinkovitiju završnicu. 

38' u prigodi je Čolak nakon centaršuta Tomečaka s desnog krila. Napadač Rijeke je pucao glavom, no nije pogodio okvir vratiju. 

31' vrlo dobra šansa za Osijek! Marić je centrirao, netko od Riječana glavom prebacio loptu na drugu vratnicu, Grezda je zamahnuo "ljevicom", ali je promašio loptu na nekih 6 metara od vratiju Pandura. 

27' Silva je još jednom ui prodoru, kada se odlučio na udarac pogodio je - Grezdu. Šteta, bila je ovo situacija koja se mogla bolje iskoristiti. 

24' Kleinheisler je dobio žuti karton. 

16' Osijek je poveo! Silva je sjajno prošao dvojicu protivnički igrača po desnoj strani i onda idealno uputio loptu u šesnaesterac gdje su Galović i pogotovo Capan bili neodlučni. To je iskoristio Bočkaj koji je sa 7-8 metara lijevom nogom matirao nemoćnog Pandura. 

16' GOOOOOL 0:1 - BOČKAJ

15' prvi ozbiljniji pokušaj od početka susreta, Lepinjica je fino pucao iz "voleja" s ruba kaznenog prostora, lopta odlazi zamalo iznad grede. 

15' javna opomena za Smolčića. 

7' Osječani su u kaznenom prostoru, Lepinjica je pomalo nespretno reagirao, gosti su tražili jedanaesterac uslijed navodnog igranja rukom domaćeg veznjaka, međutim, igra se nastavlja. 

1' počela je utakmica na Rujevici, uz dosta bučnu kulisu Armade. 

Iznad sjeverne tribine okupljaju se navijači Rijeke koji će s tamošnjeg brda bodriti svoju momčad, kada već ne mogu biti na stadionu. 

Glavni sudac će biti I. Pajač (Zelina) kojemu će pomagati I. Modrić (Zagreb) i B. Zobenica (Velika Gorica). VAR suci su: F. Jović i I. Krmar (obojica iz Zagreba). 

Početna jedanaestorica Riječana izgleda ovako: Pandur, Tomečak, Galović, Capan, Smolčić, Štefulj, Lepinjica, Halilović, Andrijašević, Gorgon i Čolak. Pričuve su: Prskalo, Velkovski, Murić, Yateke, Escoval, S. Lončar i Pires. 

Osijek će igrati u najavljenom sastavu: Ivušić, D. Lončar, Škorić, Majstorović, Silva, Talys, Žaper, Kleinheisler, Grezda, Bočkaj i Marić. Na klupi su: Malenica, Gutieri, Jugović, Mance, Špoljarić, Mbakogu i Ndockyt. 

Stručni stožer Osječana nije ovaj puta mogao računati na ozlijeđenog Pilja, a izvan konkurencije su ostali još Lopa i Grgić koji su doputovali na Kvarner, ali u zapisniku, u okolnostima pandemije, može biti najviše 18 igrača, pa će susret pratiti s tribine. 

Srdačan pozdrav iz Rijeke! Nakon duže stanke nogometaši Osijeka ponovno će odigrati jednu službenu utakmicu. Na praznoj Rujevici očekuje ih polufinalni ogled Kupa Hrvatske s riječkim prvoligašem koji će odlučiti koja će momčad igrati s Lokomotivom 1. kolovoza na Šubićevcu u borbi za "Rabuzinovo sunce".