Opet su Osječani vrlo dobro odradili prvo poluvrijeme u kojem su stekli prednost i više ga nisu ispustili do kraja utakmice.

Kada smo u najavi pisali da će to biti zahtjevna zadaća za Osječane, bili smo svjesni da je teško zaustaviti Lokomotivu u njezinu pobjedničkom pohodu, ali se i uzdali u mogućnosti i kvalitetu naše momčadi. Htjeli smo svi skupa da se ponovi ono izdanje od nekih 60-ak minuta s Rujevice kada je Osijek zaista izgledao vrlo dobro, a i ovaj puta je u utakmicu ušao hrabro i odlučno. Ponovno je bila vidljiva i neupitno izražena želja da se protivnika natjera na kapitulaciju, pa je prvi dio susreta u Kranjčevićevoj prošao u znaku gostiju koji su imali zasluženo vodstvo. Bočkaj je postigao već treći pogodak u dvije utakmice i definitivno je u odličnoj, rekli bismo reprezentativnoj formi dočekao nastavak sezone. Pritom treba pohvaliti i vrlo probojnog Silvu koji je s desne strane često unosio pomutnju među „Lokose“, a sudjelovao je i u akciji kod gola.

Napokon slavlje u gostima

Mreža Bijelo-plavih je ostala netaknuta, što znači da je i obrana zaslužila pohvale, a mnogi su pritom istaknuli dominaciju Majstorovića. Naravno da nije bilo niti lako ni jednostavno jer je protivnik po mnogo čemu neugodan, a bio je i sjajnom naletu, pun samopouzdanja. No, Osječani su ga zaustavili i ostali u utrci i za drugim mjestom koje trenutno drži Rijeka s pet bodova više. Na sastanku prije utakmice trener Kulešević je naglašavao da će upravo u ovom derbiju Osijek pokazati da mu je mjesto među najboljim momčadima u Ligi. Taj se optimizam prenio i na igrače, pa smo konačno dočekali drugu pobjedu u gostima (prva je bila u Koprivnici, u rujnu prošle godine) koja bi zaista mogla biti prekretnica kako je to izjavio šef stručnog stožera po svršetku susreta. Lokomotiva je ostala praznih ruku, a naš prvoligaš joj se sasvim primaknuo na ljestvici, pri čemu je važna i činjenica je da je trenutno bolji u međusobnim omjerima (2-1).

Dobar ulazak u nastavak sezone

Dobro su gosti otupili oštricu domaćina, pa su Uzuni i Kastrati bili rijetko u opasnijim situacijama iz kojih bi nešto konkretnije mogli napraviti. Prilično je odsječen ostao i lukavi strijelac Tolić, a ni Sammir ovaj puta nije ulaskom s klupe uvjetovao preokret. Naravno da je i Tomićeva momčad imala neke svoje situacije iz kojih je mogla do pogotka, međutim, Osijek je i u završnici stvorio vrlo izgledne prilike, dok ga je suparnik pritiskao. Ostvareno je ono po što se optimistički išlo u Zagreb i potvrdilo da je naš prvoligaš dobro ušao u nastavak sezone u ovom post-korona razdoblju. Pritom je bitno i da oni koji uskaču u najbolji sastav odrade svoje „role“ na zadovoljavajući način jer će izostanaka biti praktički na svakoj utakmici. Idućeg vikenda u Koprivnici, primjerice, neće biti Silve i Žapera, uz Grezdu koji odrađuje svoju suspenziju. No, Osječani će sigurno imati isti cilj kao i u Kranjčevićevoj.