Naš je standardni prvotimac odigrao odlično obje utakmice nastavka sezone i postigao sva tri gola za Osijek.

Na današnji dan, 9. lipnja 2017., Petar Bočkaj potpisao je za NK Osijek. Nije u to vrijeme bio neka zvijezda na obzoru hrvatskog nogometa, no svojim je potencijalom naznačavao da bi mogao krenuti uzlaznom putanjom. Imao je status mladog reprezentativca, no tek je dolaskom u Gradski vrt skrenuo pozornost na sebe i dokazao da se radi o vrlo kvalitetnom i univerzalnom igraču, kakvim su ga tada procijenili Osječani. To se kroz ove tri godine i potvrdilo, pa se definitivno može zaključiti kako je ljubimac navijača Bijelo-plavih jedno od najvećih pojačanja u eri aktualnog klupskog vodstva.

Loptu udara drugačije od drugih

Ima sada Pero već i dosta iskustva, budući da je igrajući za Inter, Lokomotivu i Osijek skupio 152 službene utakmice, računajući HNL, Kup Hrvatske i kvalifikacije Europske lige. Njegova lijeva noga je neupitno među najubojitijima na domaćoj nogometnoj sceni, a i često se može čuti ili pročitati kako drugačije udara loptu od mnogih drugih. Neupitno je riječ o igraču plemenita kova, izbrušene tehnike i vica u svojim nepredvidivim potezima. Pokazao je to i u prve dvije post-korona utakmice u kojima je ponovno bio među najistaknutijim akterima na terenu. Na Rujevici je bio dvostruki strijelac i da nije bilo drastičnih sudačkih pogrešaka sigurno bi se još danima lamentiralo o Bočkajevim golovima i načinu na koji je, prilikom drugom pogotka, matirao mladog Pandura. Suparničku je mrežu zatresao i prošle nedjelje u Kranjčevićevoj, pa mu je učinak najkonkretniji od svih suigrača.

Nametnuti se izborniku

Moglo bi se, dakle, zaključiti da je Pero u reprezentativnoj formi. Imao je ranije oscilacija i zbog ozljeda koje su ga pratile i svojih mladenačkih hirova, ali je činjenica da takvi igrači stvaraju razliku i donose prevagu na travnjaku. Kulešević je u više navrata isticao kako je Pero vrlo dobro odradio i ove specifične pripreme koje su prethodile povratku natjecanju, pa je očekivao da će odmah pokazati sve što zna i može. Postavio ga je trener bliže suparničkim vratima jer je permanentno opasan u zoni udarca, a i svojim ubačajima s krilne pozicije odrađuje ono što se od njega traži. Odgovornost iskazuje i u fazi obrane, budući da je dobar dio karijere, pa i kod nas u Osijeku, odradio na poziciji lijevog bočnog tako da je naučio igrati u oba smjera. Ukoliko nastavi u ovom ritmu, uvažavajući sve njegove kvalitete, Bočkaj bi se mogao uskoro nametnuti i izborniku Daliću, što mu je svakako veliki motiv i želja.