Naši će mlađi uzrasti još neko vrijeme trenirati, a potom ih očekuje stanka od desetak dana do početka priprema.

Uslijed pandemije korona virusa sva su natjecanja za mlađe kategorije u Hrvatskoj prekinuta u ožujku i više se nije donosila odluka o njihovom nastavku. No, igrači su ostali u procesu rada, bez obzira na to što su svoje aktivnosti uglavnom odrađivali kod kuće. Dugo se treniralo putem video-konferencija, da bi krajem svibnja napokon počelo zajednički trenirati na otvorenom, ali bez odigravanja utakmica.

Aktivnosti se sada redovito održavaju. Pioniri koriste teren Radnika u Josipovcu, kadeti su na igralištu Grafičar Vodovoda dok juniori vježbaju na Bikari. Mogu reći da nam je ovo neko prijelazno razdoblje u kojem pokušavamo definirati sve što je potrebno za iduću sezonu. Pritom mislim i na igrački i na trenerski kadar, rekao je voditelj Škole nogometa Bijelo-plavih Dino Skender.

Neki su igrači na probi

Prisilna stanka nije uvjetovala veće probleme u našim mlađim uzrastima iako nitko nije sretan što se Prvenstvo i Kup nisu mogli dovršiti. Plan i program za iduće razdoblje je poznat:

Juniore očekuje desetak dana stanke, do 4. srpnja, a u borbu za bodove će krenuti sredinom kolovoza. Pioniri i kadeti će na odmoru biti od 20. lipnja do 6. srpnja, dok ih prve službene utakmice očekuju 26. kolovoza. Inače, u HNL-u za mladež ostaju iste kategorije kao i do sada, tu se ništa ne mijenja. Koristimo ovo vrijeme od povratka treninzima da bismo doselektirati sve momčadi, dovodimo igrače na probu u svim kategorijama i želimo imati do početka priprema sve riješeno za iduću natjecateljsku godinu.

Čekanje na odigravanje utakmica

Ono što svima nedostaje su – utakmice. Međutim, Skender očekuje kako će i po tom pitanju situacija u idućem razdoblju biti pozitivnija jer praktički iz tjedna u tjedan svjedočimo popuštanju epidemioloških mjera.

Još nismo dobili dozvolu za odigravanje kontrolnih susreta, ali ih načelno dogovaramo. Posebno su nam bitne međunarodne utakmice i turniri koji nam svima daju dodatni podražaj, tu iščekujemo povratnu informaciju. Popunili smo već dosta termina, samo ih trebamo potvrditi.