Nakon stipendijskog, mladi je Vinkovčanin s Osječanima brzo usuglasio i svoj prvi profesionalni ugovor.

U srijedu je Dion Drena Beljo potpisao svoj prvi profesionalni ugovor i obvezao se na vjernost Nogometnom klubu Osijek do 2025. godine. Ovaj 18-godišnji Vinkovčanin (rođen 1. ožujka 2002.) do sada je odradio 12 mjeseci stipendijskog ugovora, a sada je postao profesionalac na kojega se u Gradskom vrtu najozbiljnije računa.

Iznimno sam sretan i zadovoljan. Prije godinu dana sam došao u Osijek i već mi je ponuđen  profesionalni ugovor, što je za mene potvrda da igrački napredujem i razvijam se. Igrao sam za B momčad, neke utakmice i za juniore, a vjerujem da će uskoro doći i nastupi za prvi sastav. Ljudi u Klubu su učinili sve da se ovdje osjećam kao kod kuće, a na meni je sada novo, još veće dokazivanje. Želim se nametnuti treneru Kuleševiću i stručnom stožeru te se radom na treninzima izboriti za što bolji status. Bio sam u nedjelju na klupi protiv Lokomotive, čak je šef razmišljao i da me uvede u igru, no vjerujem da će biti pravih prilika za mene u nastavku sezone. Svi su me suigrači dobro prihvatili, mogu reći i da su mi podrška u svlačionici i na terenu. U idućim godinama maksimalno ću nastojati razviti svoj igrački potencijal, ali i sa suigračima donijeti poneki trofej na Pampas, istaknuo je mladi napadač Osječana.

Beljo je novi klupski projekt

Dakako da je potpisivanju ugovora nazočio sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović koji je i sam nekada, u Beljinim godinama, dobio priliku zaigrati za najbolju momčad našeg prvoligaša…

Kao i uvijek posebno je zadovoljstvo kada nam ugovore potpisuju djeca iz naše Škole, odnosno igrači iz Osijeka II. Ne bih htio da mu to bude opterećenje, ali mislim da je on igrač o kojem će se još dosta toga čuti iako će, dakako, morati nastaviti jako puno i ozbiljno raditi. S nestrpljenjem očekujemo da se i predstavi široj javnosti, debitirajući u prvoj momčadi. Posebno bih pohvalio angažman Marina Skendera koji se povezao s obitelji Beljo i ima velike zasluge što smo Diona lani uspjeli dovesti u NK Osijek. Definitivno smo i ovim činom pokazali da maksimalno vjerujemo u njega i smatramo ga novim klupskim projektom.

Buduća „devetka“ osječkog i hrvatskog nogometa

Skender je također izrazio zadovoljstvo spoznajom da je dogovorena i potpisana višegodišnja suradnja s jednim od najvećih talenata ne samo na prostoru Slavonije i Baranje, nego i puno šire.

Izuzetno smo sretni, njegov razvoj i napredak nije upitan. Prije godinu dana je kod nas došao kao talenat, sada je već u krugu naših prvotimaca na koje stožer vrlo ozbiljno računa. Skoro šest mjeseci je u kadru prve momčadi i s onim što pokazuje siguran sam da će vrlo brzo dobiti priliku i da nastupi u nekoj prvenstvenoj utakmici. Sretni smo jer smo na vrijeme prepoznali njegov potencijal i uspjeli ga dovesti u Gradski vrt. Nije to tada bio lak posao jer su svi veliki hrvatski, a i neki inozemni klubovi bili za njega zainteresirani. Dionu želim mu sve najbolje i da opet dobijemo jednu pravu „devetku“ ne samo osječkog, nego i hrvatskog nogometa.