Obostrano je bilo nekoliko izrazitih šansi, no mreže su ovaj puta ostale netaknute, uz pravičnu podjelu bodova.

Bodovni je konto uvećan za jedan bod, no nije to ispunjenje želja i ambicija Bijelo-plavih, vezanih uz njihova očekivanja uoči koprivničkog dvoboja. U utrci za visokim plasmanom zadovoljila bi ih jedino pobjeda do koje ipak nisu uspjeli doći. Subotnja je utakmica završila bez golova što baš i nije realan prikaz onoga što smo vidjeli na terenu, s obzirom da je obostrano bilo sasvim dovoljno šansi da se zatrese mreža. No, mora se realno zaključiti da je remi najrealniji ishod jer su i prigode bile ravnomjerno raspoređene, po nekoliko izrazitih na obje strane.

Ndockyt unio živost

Iako su već u 19. sekundi preko Mancea pogodili gredu, gosti nisu uspjevali na željeni način držati visoki presing kako su to činili u prethodnim susretima. Osim toga, dosta se griješilo u predaji lopte što je usporilo i ritam igre, a to je više odgovaralo neopterećenom domaćinu. Ponadali smo se da bi (ponovno) Mance, potom i Marić mogli iskoristili lijepe situacije u kojima su se našli, no nije bilo promjene rezultata. Srećom pa ni domaćin nije materijalizirao svoje prigode preko Krstanovića i posebice Brkovića tako da se na odmor otišlo s početnih 0:0. Odmah je u nastavku ušao Ndockyt i unio dozu živosti na desnoj strani osječkog napada, odakle su uglavnom dolazile prijetnje domaćinu. Udarac Kongoanca pod gredu i odlična prilika Mancea glavom sa svega nekoliko metara nakon ubačaja Bočkaja (Ježina je još jednom odlično reagirao) ostali su završna prijetnja Osječana.

Debitirao 18-godišnji Beljo

Domaćin je opasno priprijetio preko Glavčića koji je propustio „zicer“, dok mu pokušaji iz daljine nisu uvjetovali probleme sigurnom Ivušiću. Ostao je dojam da je u osječkim redovima bilo premalo razigranih pojedinaca, a izostala je i ona energija koju smo vidjeli većim dijelom ogleda s Rijekom i Lokomotivom. Zapravo će nam od svega viđenoga u Koprivnici jedino u nekom dužem pamćenju ostati debi 18-godišnjeg Diona Drene Belje koji je ovoga tjedna potpisao prvi profesionalni ugovor s našim prvoligašem. Na travnjaku je proveo 15-ak minuta što će mu, vjerujemo, biti ohrabrenje za neke buduće nastupe u završnici ove sezone. Što se, pak, tiče momčadi u cijelini, razina prezentacije u srijedu će, protiv Gorice pred gledateljima u Gradskom vrtu, morati biti viša i kvalitetnija kako bi se ostvario pun pogodak i nastavila utrka s konkurentima za mjesto pri vrhu prvenstvene ljestvice.