Osijek je protiv Gorice ostvario vrijednu pobjedu i sasvim se primaknuo momčadima koje su trenutno bolje plasirane.

Ono što su najavljivali, to su nogometaši Osijeka i ostvarili u malom derbiju s Goricom. Odigrali su dobru utakmicu u kojoj su većim dijelom bili bolji protivnik od kvalitetnih gostiju te na kraju zaslužili pobjedu od 2:1. Priznao je to i gostujući trener Dambrauskas kojega je Kulešević dočekao s promijenjenom formacijom u odnosu na prethodne susrete. Osijek je zaigrao u rasporedu 4-2-3-1, pa je Lončar ostao na klupi, a startao je Ndockyt dok su u središnjici bila trojica igrača: Žaper, Jugović i Kleinheisler što je dobro funkcioniralo. Goričanima nije ostavljeno puno prostora da budu opasniji u svojim kontrama dok je domaći kontinuirano pritiskao, držeći posjed lopte i tražeći pukotine u gostujućoj zadnjoj liniji.

Marić opet zabija

Pogodak smo dočekali u 35. minuti kada je Ndockyt ubilježio asistenciju za Marića koji naprosto nije mogao odigrati i četvrti susret u razdoblju post-korone, a da se ne upiše u strijelce. Ovaj puta je desnom nogom lijepo „potkopao“ loptu ispred istrčalog Kahline i zatresao mrežu. Vodeći strijelac HNL-a sada je na brojci 18. Najefikasniji osječki veznjak je Žaper kojemu je sinoćnja egzekucija četvrta u ovom prvenstvu, što je lijep učinak u kontekstu uloge koju ima u sredini terena. Uz već konstantnog Bočkaja, treba istaknuti kako je dobru partiju pružio i Jugović, pa je šteta što se ozlijedio u završnici dvoboja. Iskusni je osječki prvotimac, naime, pokazao razinu igre koja se od njega očekuje i zaista bi bio peh da ga sada opet čeka stanka.

Čestitke i navijačima

Obrambena linija u izmijenjenoj formaciji nije popuštala do sudačke nadoknade kada je Lovrić, koji učestalo zabija Osijeku, zaista uputio neobranjiv udarac po kojem je, uostalom, i prepoznatljiv. No, nije to moglo pokvariti dojam jer je domaćin prethodno ostvario dobar rezultatski kapital. Svakako treba spomenuti i Kohortu jer su dečki na Istoku navijali od prve do posljednje minute i vidjelo se da su i oni željni utakmica i dobre atmosfere na tribini. U zaključku možemo dodati da je nastavljen uspješan domaći niz, osvojeni su vrijedni bodovi za nastavak sve zanimljivije utrke s konkurentima iz gornjeg doma ljestvice, no morat će ih se potvrditi već u subotu. Osječani gostuju u Zaprešiću i ponovno će imati samo jedan izbor, kao i uoči dvoboja s Goricom…