Mile Škorić je među pravim osloncima Bijelo-plavih, a u Gradskom vrtu igra već jedanaestu prvoligašku sezonu.

Posebnu rođendansku čestitku u redovima Bijelo-plavih svakako zaslužuje naš kapetan Mile Škorić! Igra već jedanaestu sezonu u prvoligašu s Drave, a već neko vrijeme ima i status hrvatskog reprezentativca što mu je zasigurno i najveća nagrada za sve dobre partije u dresu Osijeka. Pravi je oslonac i Kuleševićeve momčadi koju je teško zamisliti bez pouzdanog i uvijek maksimalno angažiranog središnjeg braniča koji rijetko propušta utakmice jer je uvijek spreman „stisnuti zube!“ i kada baš nije u optimalnom zdravstvenom stanju.

Debitirao u zadarskim Stanovima

Mile je trenutno na jubilarnih 250 nastupa za Osječane, od kojih je 216 odigrao u HNL-u, 21 u Kupu Hrvatske i 13 u europskim dvobojima. Pritom je postigao 16 golova, 15 u državnom prvenstvu i 1 u nacionalnom kupu. Debitirao je 22. ožujka 2008. u zadarskim stanovima kada ga je Ilija Lončarević kao 17-godišnjaka poslao na teren u završnim minutama susreta koji je završio neriješenim rezultatom 1:1. Prvi je pogodak zabio 23. listopada 2010. na riječkoj Kantridi gdje su Osječani „torpedirali“ svoga domaćina s uvjerljivih 5:1, a Škorić je nakon ulaska s klupe bio strijelac petog gola. Najviše nastupa zabilježio je u protekloj natjecateljskoj godini, ukupno 40.

Ostao bez obzira i na inozemne ponude

Predvodnik osječke momčadi rođen je 19. lipnja 1991. u Vinkovcima, a obitelj mu je, inače, iz Starih Mikanovaca. U ljeto 2006. je iz mlađih kategorija Cibalije došao u Školu nogometa NK Osijek i brzo skrenuo pozornost na sebe te pokucao na vrata najboljeg sastava. Bilo je i padova u njegovoj karijeri, bez obzira na neupitan igrački potencijal, pa je 2011. završio u Gorici, gdje je odradio jednu polusezonu i prešao u zagrebački HAŠK. Povratak u Gradski vrt uslijedio je u lipnju 2013. i više nikamo nije odlazio, iako je posebice u posljednje vrijeme imao dosta zanimljivih te financijskih privlačnih inozemnih ponuda. No, Mile je umnogome vezan za ovu sredinu, cijenjen među suigračima i navijačima, tako da mu se nigdje ne žuri. Želimo mu sretan 29. rođendan i još puno uspješnih nastupa za naš Klub kao i sve najbolje u privatnom, obiteljskom životu.