Utakmica s Interom je podjednako važna za obje momčadi, a Osijek svakako želi pobjedu za pomak prema gore.

Kada bi se utakmice rješavale samo na osnovu plasmana, trenutne forme ili pak isključivo kvalitete onih koji u nju ulaze, zapravo se ne bi trebale ni odigrati. Odavno to već nije tako i nije se „izlizala“ rečenica, niti je postala floskula, da protiv svakoga moraš biti na dovoljno dobroj razini u svakom pogledu da bi osvojio bodove. Nema unaprijed ostvarenih pobjeda, niti uloga papirnatog favorita nešto znači ako nisi pravi na terenu. Sve drugo su bile i ostati će samo priče, uglavnom onih koji na nogomet gledaju površno. U tom kontekstu najavljujemo i subotnji ogled u Zaprešiću koji počinje u 18,55 sati i obostrano je itekako značajan.

Mirnije dočekati seriju derbija

Nama je, naravno, primarno razmišljati o osječkoj momčadi. Ulazak u nastavak sezone je dobar, mogao je, doduše, biti još i bolji i rezultatski uspješniji, ali ni konkurenti nemaju maksimalan učinak. Sve nas pomalo „žulja“ ta trenutna pozicija jer se što prije želimo pomaknuti prema gore. Tri pobjede i remi u četiri posljednja kola nisu nam donijela uzlet što se toga tiče jer su i drugi rijetko ispuštali bodove, iako je bilo određenih iznenađenja. Četiri su kluba iza nedostižnog Dinama stisnuta u samo tri boda razlike, a kako su krenuli i međusobni ogledi sigurno će biti vrlo zanimljivo do svršetka sezone. Prije serije derbija s Dinamom, Rijekom i Hajdukom Osijek svakako želi imati mirniju situaciju, stoga je sada primarno slaviti nad Interom.

Domaćin je navikao na borbu za opstanak

S druge strane, Žuto-plavi su pali na samo dno ljestvice s kojega je pogled zasigurno najneugodniji, no navikli su oni na borbu za opstanak. Čitamo izjave iz njihovog tabora da im se „Osijek ovaj puta neće provući“, što govori o njihovoj odlučnosti u ovom dvoboju, barem kada je pristup u pitanju. Ne sumnjamo da će domaći igrači uložiti i posljednji atom snage, no isto očekujemo i od Osječana čiji motiv nije ništa manji. U tom slučaju neće odlučivati samo voljni moment i angažman, nego će se kroz 90 i nešto minuta na travnjaku morati očitovati i neke druge stvari koje neku momčad čine boljom ili lošijom od druge. Sjećamo se kako je Inter protiv Bijelo-plavih imao vodstvo od 3:1, da bi na kraju, i uz dosta sreće, bilo neriješeno 3:3, kao što pamtimo i posljednji zaprešićki međusobni dvoboj u kojem je Osijek djelovao sigurno i ostao neokrznut u četvrt-završnici Kupa pobjedivši s 2:0. Neka taj drugi primjer bude ogledalo kako se treba postaviti i ove subote, pa ni zadovoljstvo neće izostati.