U drugom poluvremenu Osijek je bio agilniji i opasniji, realizirao je jednu od stvorenih prigoda te izborio važnu pobjedu.

Bodovi su osvojeni i Osječani su barem prenoćili na drugom mjestu. Nije ispuštena pobjeda u Zaprešiću, protiv zasigurno slabijeg, ali motiviranog i borbenog protivnika koji je baš u subotnjem dvoboju vidio možda i svoju posljednju šansu da zadrži priključak s konkurentima za ostanak u Ligi. Osjetilo se u prvom poluvremenu kako gosti nisu bili dovoljno agresivni, a time ni konkretni iako su, očekivano (izuzev prvih 15-ak sasvim suzdržanih minuta) vodili igru, a imali su i puno ubačaja iz prekida koji su, ipak, završavali bez pravih prilika i konkretnijeg učinka. Dosta se toga pokrenulo u nastavku, bilo je više pritiska i odlučnosti, pa su došle i prigode od kojih je jedna pretvorena u pogodak vrijedan tri boda.

Odluka u koprodukciji Talysa i Marića

Opet je Marić bio čovjek odluke, iako treba priznati da je Talysov doprinos u toj situaciji bio itekako naglašen. Prvo je oduzeo loptu protivničkom igraču na svojoj polovici, a potom idealno proigrao suigrača koji je nadirao prema šesnaestercu. Bilo je pritom malo i sreće jer je Marićev udarac stigao blokirati domaći stoper Veg, pa se lopta zarotirala preko istrčalog vratara Matkovića i završila u mreži. No, pravi golgeteri zabijaju i na takav način, bitno je da poentiraju u izglednim šansama. Opet moramo pohvaliti vrlo agilnog Silvu čiji prodori po desnoj strani sve više izluđuju protivnike i jasno je kako je omaleni, silno brzi Brazilac među najboljima u HNL-u na poziciji desnog bočnog. Ivušić je spasio kada je trebalo, a ni defanzivcima se nema što zamjeriti kada se ne primi pogodak.

Manceu i Špoljariću treba poneki gol

Šteta je što Mance, recimo, ne uspjeva barem nešto zabiti jer bi mu to sigurno puno značilo za samopouzdanje koje je kod svih napadača nagriženo kada ih duže vrijeme ne prati realizacija. Gol što prije treba i Špoljariću u istom kontekstu, a neupitno je da bi se i Mbakogu osjećao puno bolje da je onaj „zicer“ u samome finišu utakmice pretvorio u 0:2… Šteta je što je iz svih kombinacija ispao ozlijeđeni Grezda koji bi svojom hitrinom mogao dosta toga donijeti u nadolazećim derbijima s Dinamom, Rijekom i Hajdukom u kojima će se itekako odlučivati koji će Osijek biti na kraju sezone. Iduće subote u Maksimiru neće biti Ndockyta koji je dobio treći žuti karton, no nadamo se povratku Jugovića. U svakom slučaju, slijedi nam završnih šest rundi i svaki bi bod mogao na kraju presuđivati.