Naša je momčad osvojila 10 od ukupno 12 mogućih bodova u četiri prvenstvene utakmice nastavka sezone u HNL-u.

Osijek je najučinkovitija momčad u državnom prvenstvu u ovom razdoblju nastavka HNL-a nakon duže stanke uslijed pandemije Koronavirus. Odigrana su četiri kola, a Bijelo-plavi su pritom bili najuspješniji, ostvarivši tri pobjede i jedan remi. To je 10 osvojenih bodova od mogućih 12 i na toj su ljestvici naši nogometaši na samome vrhu. Slijede Varaždin, Dinamo i Lokomotiva koji su osvojili po 7 bodova, Hajduk je na bodu manje, Gorica, Rijeka i Slaven Belupo su se zaustavili na 5, Istra 1961 ima 3 boda od početka lipnja dok je najslabiji Inter kojemu nisu pripale ni „mrvice“.

Jedini bez poraza

Trenutna forma je, dakle, nešto na čemu Osječani mogu graditi optimizam uoči šest završnih ogleda, boreći se za drugo mjesto na ljestvici. Nemaju niti jedan poraz otkako se nastavilo ligaško natjecanje, a svi drugi su barem jednom izgubili. Doduše, ona najveća iskušenja tek dolaze, budući da su pred Kuleševićevim izabranicima derbiji u kojima će se najizravnije odlučivati o konačnom poretku. Prvi je na rasporedu protiv Dinama u Maksimiru iduće subote, u okolnostima kada Modri slave još jedan naslov državnog prvaka. Ove su se dvije momčadi sastale i u kontrolnom ogledu, odigranom 22. svibnja također u Zagrebu. Tada je domaćin pobijedio s 2:1, iako je naš prvoligaš imao bolje prigode, no bilo je previše promjena u oba sastava tijekom utakmice da bismo na osnovu tog dvoboja nešto konkretnije zaključivali.

Svaki je igrač važan

Bitno je da Osijek nije izgubio korak s konkurencijom u proteklim nastupima. Sada će sigurno biti maksimalno motiviran da bi se sa Zagrepčanima, Riječanima i Splićanima upustio u žestoku borbu za svaki bod. Izrazitih favorita zasigurno nema, pokazali su to i dosadašnji rezultati, pa nas sigurno očekuju zanimljivi dvoboji. Nadamo se da naš stručni stožer neće imati većih problema u sastavljanju momčadi i da neće biti dodatnih izostanaka izuzev rekovalescenta Grezde i kartoniranog Ndockyta. Svaki je igrač sada posebno važan, pa u tom kontekstu gledamo i na povratak oporavljenog Jugovića. Za najbolja izdanja trebati će puni doprinos prvenstveno najstandardnijih prvotimaca koji su i dosad iznijeli najveći dio tereta na svojim leđima.