Tek je udarac Kulenovića u finišu djelovao opasnije, a gosti su ipak imali više pokušaja pred vratima domaćina.

Kada uskratiš prvaka za dva boda na njegovom terenu jasno je da imaš i povoda i razloga biti zadovoljan. Posebice u kontekstu već navedene činjenice da je Dinamo iznimno uspješan domaćin koji je gostima tijekom sezone zaista prepustio mrvice. I prepotentno bi bilo govoriti da remi nije ono što nas sve skupa može i treba zadovoljiti. A Osijek u Maksimiru ne samo da nije bio u podređenom položaju nego je imao i više pokušaja za napraviti nešto više u odnosu na suparnika. Treba to respektirati, rezimirajući derbi u Zagrebu koji je pokazao da Osječani teško gube utakmice i da ostaju najuspješnija momčad otkako se nastavilo natjecanje u HNL-u.

Nedostajalo malo više mirnoće

Ne znamo baš, a gledali smo sve utakmice Modrih i Bijelo-plavih u državnom prvenstvu, da je prvak ikada stvorio manje šansi nego ovaj puta. Tek jednu izgledniju i to u 88. minuti kada je Kulenovićev udarac obranio Ivušić. Ne može se ni s druge strane reći da su Osječani bili goropadni, ali su ipak djelovali opasnije u oba poluvremena, bez obzira na nešto veći posjed lopte u korist domaćina. Talys je bio u dobroj prigodi u 8. minuti kada ga je Livaković onemogućio u realizaciji, a reprezentativni vratar je neutralizirao i Bočkaja spriječivši da ga matira u drugom dijelu. Bilo je još nekih pokušaja (Špoljarić, Škorić), učestalih centaršuteva posebice s Talysove strane, međutim, ipak je nedostajalo malo više mirnoće u tim ubačajima da bi se dogodilo nešto konkretnije.

Peh za Kleinheislera

Nema potrebe za neke posebne pojedinačne analize jer je, momčadski gledano, Osijek bio i borben i agilan. Obrana je ostala nepropusna, a i vezni red se sasvim dobro nosio s Dinamovim igračima u središnjici, bez obzira na izostanak Žapera i Ndockyta, a u posljednji trenutak i Kleinheislera koji je ozlijedio gležanj na zagrijavanju, kada je krivo stao i morao u svlačionicu i prije početka susreta. Marić ovaj puta nije došao u poziciju iz koje bi mogao nastaviti svoju golgetersku seriju, no nije ni realno očekivati da će zabijati baš svaki puta. Bod u Maksimiru uvijek je dobar ulov, a ono što može zabrinuti je, osim Laszlove ozljede, spoznaja da će zbog tri žuta kartona sljedeći ogled s Rijekom propustiti opet vrlo dobri Jugović te Lopa. Već smo se naviknuli na izostanke, ono što je najvažnije je činjenica da naš prvoligaš ne posustaje ni u ovom zgusnutom rasporedu.