Najveći je svakako žestoka borba za drugo mjesto, pri čemu bi pobjeda u derbiju pred našim navijačima jako puno značila.

Evo nam još jednog derbija, ovaj puta na domaćem terenu. U Maksimiru je Osijek u subotu odigrao neriješeno, bio je i bliži pobjedi od lidera i prvaka, no to je već zaboravljeno. Sve su misli usmjerene na večerašnji ogled s Rijekom od 21,05 sati u našem Gradskom vrtu, na koji u ograničenim, kontroliranim uvjetima može ući 3.444 gledatelja što je 30 posto raspoloživog kapaciteta stadiona. Mnogi navijači Bijelo-plavih sigurno neće propustiti ovu utakmicu u koju domaćin ulazi s puno motiva. Prvi je, dakako, ostvariti pobjedu koja bi Kuleševićeve izabranike ostavila u „mrtvoj“ utrci za drugo mjesto. Pun pogodak bi značio približavanje trenutno drugoplasiranoj Lokomotivi na samo bod zaostatka, ali i preskakanje Hajduka koji je posrnuo u Gorici.

Ponoviti izdanje s Rujevice

Nadalje, postoji velika želja osječkih nogometaša uzvratiti Riječanima za onaj neprežaljeni poraz u polufinalu Kupa Hrvatske kada su Osječani drastično sudački zakinuti na Rujevici. Naš je prvoligaš u 60-ak minute toga dvoboja bio gospodar svih zbivanja na travnjaku, što je okrunio i vodstvom od 2:0. Voljeli bismo opet vidjeti takav Osijek, iz tog razdoblja utakmice, jer smo zaista mogli uživati u izvedbi iznimno raspoloženog Bočkaja kojega su jako dobro pratili i svi ostali iz početne jedanaestorice. Rijeku nikada nije bilo lako nadigrati i pobijediti, respekt prema njihovoj momčadi i kvalitetnim pojedincima uvijek postoji, no kako je poručio i Kulešević – vjerujemo da smo bolji. U domaćem ambijentu to bi bilo posebno važno potvrditi dobrom i učinkovitom prezentacijom.

Rivalstvo daje dodatnu draž

Imamo trenutno bod više u odnosu na suparnika koji nam stiže u goste i konkurenta s kojim se razvilo pravo sportsko rivalstvo, možda i najizraženije otkako je HNL-a. Prepoznali su to i ljubitelji nogometa, što i svakom novom međusobnom ogledu daje dodatnu draž. Nije upitno da su Bijelo-plavi pokazali više u nastavku sezone, o čemu svjedoče i rezultati. No, ritam je ubrzan, nužno se mijenjaju i sastavi kod svih prvoligaša uslijed ozljeda i akumuliranih kartona, pa će u prednosti biti oni s „dužom“ i jačom klupom. U finišu sezone puno je stvari koje mogu biti prevaga, a na našim dečkima je da svojim umijećem i vjerom u sebe i vlastite mogućnosti daju navijačima još veći poticaj za pravu atmosferu na tribinama. U takvom ozračju, svi jedva čekamo početak!