Osijek i Rijeka odigrali su odličnu utakmicu, a domaćin je po svemu zaslužio pobjedu i razveselio svoje navijače.

Odličnu su utakmicu odigrali nogometaši Osijeka i Rijeke! To je nužno spomenuti već u prvoj rečenici osvrta na derbi koji je to po svemu i bio. Znamo sve češće zaključiti da bi neke utakmice iz HNL-a bile prava poslastica da se igraju pred brojnijim auditorijem i na modernijim stadionima i to je zaista tako. I ovaj dvoboj u Gradskom vrtu je bio na takvoj razini i po cjelokupnom sadržaju, prigodama, žustrini, visokom tempu od prve do posljednje minute, vratarskim obranama, odličnim akcijama i potezima…  Stoga su i navijači cijelo vrijeme držali tenziju jer nije bilo „laganice“ na terenu, niti bilo kakvog kalkuliranja, ni s jedne, ni s druge strane. Odlazeći sa stadiona slušali smo komentare kako je to bio nogomet zbog kojega se dolazi na tribine i kupuje ulaznica, što je najbolja potvrda istinskog užitka.

Potpuna dominacija u drugom dijelu

U prvih dvadesetak minuta Rijeka je bila bolja i opasnija. Njezini napadi prvenstveno preko Raspopovića na desnom krilu bili su vrlo neugodni, ali u tom razdoblju gostujuće dominacije domaćin nije kapitulirao. Nakon toga, Osijek je postao konkretniji, organiziraniji i hrabriji, pa su se počele redati prilike i pred iznimno raspoloženim Pandurom. Ovaj puta vrlo zapaženi Mance je pogodio vratnicu i to je bilo i najveće uzbuđenje u zaista kvalitetnom prvom dijelu u kojem je i Rožmanova momčad mogla do prednosti. No, drugo poluvrijeme Osječani su bili na europskoj razini! Prštalo je sa svih strana u seriji domaćih napada, pa je i Antonijev pogodak bio nagrada za uloženo i prezentirano. I prije i poslije gola Bijelo-plavi su uporno stiskali protivnika, redali su prilike i pravo je čudo kako barem još jednom lopta nije završila u riječkoj mreži.

Svi zaslužuju čestitke

Činjenica da je mladi riječki vratar bio i najistaknutiji u riječkim redovima govori o odnosu snaga na terenu u tom razdoblju utakmice. Potpuna je bila dominacija Kuleševićevih izabranika koju nisu nimalo poremetile ni gostujuće izmjene. Išao je Osijek i po drugi pogodak kojim bi „zacementirao“ pobjedu, on je praktički „visio u zraku, a unatoč tomu što ga nismo dočekali – možemo potpuno zadovoljni zaključiti da je to bilo izdanje vrijedno i dostojno pozicije za koju se naši dečki bore iz kola u kolo. Tako se napada drugo mjesto! I svi odreda zaslužuju čestitke za ono što su nam prezentirali, ponovno dajući do znanja da su mogućnosti ove momčadi velike, a forma i nadalje obećavajuća. Jedino što nam ove srijede nije dobro „sjelo“ je treći žuti karton za kapetana Škorića koji će morati propustiti novi derbi, onaj nedjeljni s Hajdukom na Poljudu.