Iako Osječani ne mogu bez kadrovskih problema, uzdaju se i ovaj puta u svoju formu i veliki motiv da opet budu pravi.

Sve su momčadi koje se za nešto bore u završnici sezone HNL-a pod svojevrsnim pritiskom i tako će najvjerojatnije biti sve do kraja prvenstva. Osječani su se dobro nosili s tim otkako se početkom lipnja nastavila utrka za bodove, pa je to sigurno jedan od razloga optimizmu uoči svakog novog susreta, pa tako i današnjeg na Poljudu. Osim toga, forma je ono u što se uzdaju Bijelo-plavi, kao i spoznaja da imaju uspješnu seriju pozitivnih rezultata, trenutno najdužu od svih prvoligaša. Svakako je ohrabrujuća i činjenica da je vratar Ivušić u posljednjih sedam kola samo jednom posegnuo za loptom iz svoje mreže i svi bismo voljeli da tako ostane i nakon splitskog derbija.

Šteta zbog izostanaka

Rekao je trener Kulešević prije polaska na put da ne vrijedi kukati za onima koji ne mogu zauzeti svoje mjesto u sastavu. Nažalost, Osijek će protiv Hajduka biti dosta oslabljen, budući da su neki igrači, za koje se vjerovalo da bi mogli zaigrati, otpali zbog ozljeda samo dan, dva prije utakmice. No, bilo je problema i uoči Dinama i Rijeke, pa se opet odigralo dobro i rezultatski uspješno. Nadamo se da će tako biti i ovaj puta te da bi netko od dosadašnjih pričuva mogao iskoristiti priliku koju će dobiti u ovako značajnom dvoboju. Sigurni smo da tako, primjerice, razmišlja Špoljarić koji je upravo na poljudskom travnjaku postigao svoj prvijenac u HNL-u… Sigurno bi stručni stožer bio jako zadovoljan kada bi osječka momčad ponovila glavninu onoga što je prezentirala s Riječanima jer u tom slučaju svakako imamo razloga biti optimisti. Bez obzira što će domaćin biti puno kompletniji, time i jači u odnosu na prethodne oglede, povratkom nekih ključnih prvotimaca koje Tudor nije mogao koristiti u posljednjih desetak i više dana.

I matematički osigurali Europu

Treba zadržati razinu samopouzdanja i hrabrosti, a motiv je ionako neupitan. Silna je želja svih nogometaša Osijeka i klupske logistike da se izbori najbolji plasman u povijesti, pa se tako pristupa svakom novom iskušenju. Ovo današnje (susret počinje u 18,55 sati) neupitno će biti jako izazovno u svakom pogledu. Osječani su trenutno dva boda ispred Bijelih i tu bi razliku željeli još i povećati ili barem zadržati. Na kraju ćemo notirati i da smo sada i matematički sigurni za plasman u Europu, nakon što je Gorica odigrala neriješeno s Istrom 1961 u Puli, pa više ne teoretski ne može završiti sezonu ispred nas. No, Osijek želi nešto više, ovisi sam o sebi i svojim rezultatima, a kada bi se i u Splitu nastavio niz uspješnih nastupa, bio bi to značajan iskorak na putu do cilja…