Pratite iz minute u minutu najzanimljivije trenutke utakmice 33. kola HT Prve Lige.

HAJDUK - OSIJEK 0:1

90' + 4 Zebec je označio kraj utakmice, Osijek je zasluženo slavio na Poljudu i nastavlja svoju borbu za viceprvaka Hrvatske!

90' + 4 javna opomena vrataru Ivušiću. 

90' + 4 Pilj je na udarcu, promašio je okvir vratiju. 

90' + 3 izlazi Bočkaj ispraćen pljeskom splitske publike, debitira Caimacov. 

90' + 2 vrlo opasna kontra gostiju u koju je krenuo Grgić, imao je posve samog Bočkaja na lijevoj strani, ali je pogodio domaćeg igrača ispred sebe... 

90' + 1 pokušaj Bočkaja s lijeve strane nije bio uspješan. 

89' Ndockyt ide na klupu, ušao je Gutieri. Zbog zadržavanja igre Ndockyt je dobio žuti karton. 

81' na klupu odlazi Brnić, ušao je Dolček. Ulazi i Kreković, izlazi Eduok. 

80' Grgić puca u brzoj kontri, prizemno upućenu loptu zaustavlja Posavec. 

77' Marić je u prigodi, ali ne pronalazi pravo rješenje. Imao je dobro postavljenog Žapera u sredini... Odmah potom Pilj je u još boljoj situaciji. "Okrenuo" je domaćeg stopera, ali je ipak u posljednji trenutak blokiran pri udarcu s 13 metara. 

74' Hajduk češće napada, a sada su Osječani priprijetili iz kontre preko Marića. U šesnaestercu je bio Ndockyt, ali lopta ne stiže do našeg Kongoanca. 

69' na tribinama je 5.816 gledatelja. 

68' Nejašmić puca s 25 metara, nije bio precizan. 

65' žuti karton za Pilja. 

62' igru napušta Čuić, na terenu je Nejašmić. 

60' izlazi Špoljarić, u igri je Grgić. 

59' puca Juranović, lopta pogađa Čuića i odlazi u gol-aut. 

57' kontru dugo vuče Talys, praktički 60-ak metara, ali ga Marić ne uspjeva do kraja ispratiti, pa je i Brazilcu ponestalo snage u završnici solo-prodora... 

55' na drugoj strani pokušavaju Jairo i Eduok, Nigerijac ipak ne uspjeva pucati. 

53' već u sljedećem napadu opet Osječani opasno prijete. Marić sada vraća asistenciju Bočkaju koji slijeva ulazi u šesnaesterac, dolazi pred Posavca koji je napustio gol-liniju i kada je već praktički bio svladan, siguran pogodak je spasio Brnić!

52' kako je malo nedostajalo da Osijek povede s 2:0! Bočkaj je ubacio za Marića čiji je udarac glavom završio zamalo nekoliko centimetara pokraj lijeve vratnice!

48' Ndockyt puca iskosa s desne strane, lopta ide u vanjski dio mreže. 

46' počinje drugi dio utakmice uz jednu promjenu kod Hajduka. Čolina je ušao umjesto Tahiraja. 

45' + 3 posljednji pokušaj Hajduka u prvom poluvremenu. Na udarcu je Čuić, slabo je to učinio i igrači odlaze na odmor. 

45'+ 2 protunapad iz kojega su gosti mogli i povećati vodstvo. Talys je oduzeo loptu i krenuo prema kaznenom prostoru i onda prebrzo pucao iako je imao dvojicu dobro postavljenih suigrača oko sebe. Posavec je bez problema prihvatio loptu ispred gol-linije. 

45' žuti karton za mladog splitskog stopera Radića. 

43' još jedna velika šansa za Špoljarića. Lijepo ga je proigrao Pilj, Špoljarić se oslobodio Radića i prizemno uputio loptu prema Posavcu koji se ispružio i vrlo dobrom intervencijom sačuvao mrežu!

43' Jradi je u pokušaju udarca, lopta mu "prelazi" preko noge. 

39' "požutio" je preoštri Tahiraj. 

36' javna opomena za Špoljarića. 

35' opasno je bilo pred osječkim vratima. Opet prolazi Brnić i loptu šalje u sredinu prema utrčalom Eduoku kojega je ipak neutralizirao Lončar. 

31' sada je Hajduk mogao izjednačiti iz svoje prve prilike. Brnić je fino prošao desnom stranom i odlično centrirao. Lopta ide na glavu Jairu koji puca sa 8-9 metara i pogađa desnu vratnicu!

31' udarac Pilja s tridesetak metara, lopta odlazi iznad grede. 

27' opasna kontra gostiju, Marić gura loptu prema utrčalom Špoljariću, no kao da je ipak bila malo prejako upućena za mladog napadača. 

25' pokušaj Jaira, nema poteškoća za Ivušića. 

20' nevjerojatno što je sada promašio Špoljarić!! Pucao je, vrlo snažno i precizno, Bočkaj s ruba kaznenog prostora, Posavec kratko odbio loptu samo do potpuno samog Špoljarića koji sa svega nekoliko metara prebacuje vrata! 

16' ozlijeđenog stopera Hajduka Ismajlija zamijenio je Radić. 

15' Sudac Zebec je provjeravao ovu situaciju u suradnji s kolegama iz VAR sobe i pokazao - na centar. 

15' Osijek vodi na Poljudu! Bočkaj je izveo slobodan udarac iskosa s desne strane, na loptu je glavom krenuo Lončar koji je ipak nije uspio skrenuti ka vratima. No, u oštrom luku lopta je završila na desnoj vratnici od koje se odbila u mrežu. 

15' GOOOOL 0:1 - BOČKAJ

6' vrlo brzo žuti karton za Jradija. 

5' Čuićev udarac po ulasku u šesnaesterac nije bio precizan. 

4' Posavec petlja s loptom ispred svojih vratiju, krenuo je Špoljarić u sprintu prema njemu, a domaći vratar samo kratko ispucao loptu do Ndockyta. No, Kongoanac nije uspio proigrati Marića u sredini... 

1' utakmica je počela, a Osječane prati skupina od 40-a pripadnika Kohorte. 

Sudac je M. Zebec (Varaždin), pomoćnici J. Crnčić (Vrbovec) i Kečkiš (Virovitica). VAR suci su I. Bebek (Rijeka) i G. Perica (Šibenik). 

Za Hajduk će igrati: Posavec, Ismajli, Dimitrov, Juranović, Tahiraj, Jradi, Čuić, Brnić, Caktaš, Jairo i Eduok. Na klupi su: Ljubić, Sentić, Nejašmić, Kreković, Jakoliš, Blagaić, Dolček, Čolina, Radić i Dellova. 

Osječani će zaigrati u sastavu: Ivušić, Silva, Lončar, Majstorović, Talys, Žaper, Pilj, Ndockyt, Bočkaj, Špoljarić i Marić. Pričuve su: Malenica, Gutieri, Ćosić, Todoroski, Grgić, Caimacov, Lopa i Beljo. 

U jednom od derbija 33. kola sastaju se Hajduk i Osijek. Naš trener Kulešević ovom prigodom nije mogao računati na požutjelog Škorića, neoporavljenog Kleinheislera, operiranog Grezdu, a otpali su još Mance nakon ozljede koljena u susretu s Rijekom i Jugović kojem je stradao list na posljednjem treningu uoči ove utakmice. 

Srdačan pozdrav iz sparnog Splita, s Poljuda!