Najefikasniji napadač HNL-a najavljuje derbi na Poljudu, uzdajući se u vrlo dobru formu Bijelo-plavih.

Imajući u vidu njegov doprinos u igrama i rezultatima Bijelo-plavih, logično je i da Mirko Marić ima i takav medijski tretman da ga se traži i intervjuira na sve strane. Tako je i uoči nedjeljnog ogleda s Hajdukom na Poljudu, pa smo ga i mi pitali u kakvom ga raspoloženju dočekuje.

Veselim mu se, naravno! Evo nam i trećeg derbija u osam dana. Mnogo je onih koji su bili skeptični i pitali se kako će to izgledati prije nego li je krenula serija, počevši s Dinamom. Istina je da možemo i moramo govoriti o teškom rasporedu, ali smo išli utakmicu po utakmicu, vjerujući u sebe da možemo napraviti ono što svi očekujemo. I evo, na dobrom smo putu. Igramo jako dobro, forma nam je zaista na visokoj razini tako da svi nestrpljivo iščekujemo dvoboj s Hajdukom, ističe prvi „topnik“ HNL-a.

„Nikoga se ne bojimo“

Činjenica je da je Osijek u posljednje vrijeme učinkovitiji od Splićana i da pruža bolje partije. Uostalom, naš prvoligaš je osvojio i dva boda više u odnosu na predstojećeg suparnika…

Svi smo u našoj momčadi tijekom stanke dobro i naporno radili, znajući što nas čeka. Sada nam se to polako vraća. No, Splićani su na svom Poljudu uvijek zahtijevan protivnik, sigurno će tako biti i ovaj puta. Tamo nikome nikada nije bilo lako, bez obzira što su oni sada u nekoj rezultatskoj krizi. Hajduk je uvijek Hajduk i to se mora respektirati. Posebno na njihovom terenu gdje imaju i značajnu podršku svojih navijača. Mi smo već dosta puta ove sezone pokazali da možemo igrati dobro protiv svih i pobjeđivati, tako da se tomu nadam i ovaj puta. Respektiramo domaćina, ali se ni Hajduka ni bilo koga drugoga ne bojimo. Imat ćemo i mi svoje šanse koje moramo iskoristiti da bismo se na kraju veselili.

Utrka s Caktašem

Osječka i splitska momčad vode, uz Lokomotivu i Rijeku, veliku borbu za drugo mjesto, a Marić i Caktaš su na vrhu ljestvice strijelaca. Mirko je zabio 19, a Mijo 17 golova. I ta će utrka biti vrlo zanimljiva do kraja sezone…

Ha, isto kao i prošle sezone, samo što smo se tada mi i Hajduk borili za treće mjesto. Mijo je onda zabio pogodak više u odnosu na mene, ali smo mi bili bolje plasirani. Sigurno da je interes Kluba ponovno na prvom mjestu, da opet budemo ispred Hajduka i ostalih konkurenata, a ako uz to budem još i prvi strijelac neće biti nitko sretniji od mene.