Ni brojni izostanci nisu poremetili i zaustavili Bijelo-plave koji su na Poljud došli odlučni i samouvjereni

Osijek je slavio na Poljudu. Orila se pjesma u svlačionici gostiju, veselje nitko nije skrivao, a i zašto bi nakon velike pobjede. Bijelo-plavi su bili bolji od Hajduka i zavrijedili bodove s kojima su zadržali treću poziciju i dalje samo s bodom zaostatka za Lokomotivom koja je stepenicu više, a u posljednjem kolu dolazi u Gradski vrt. Prezadovoljni su bili i pripadnici Kohorte koji su došli u Split bodriti našu momčad i na kraju je nagradili pljeskom za pun pogodak koji je razgalio srca svim osječkim navijačima i pred malim ekranima. Znali su Osječani jako dobro po što su došli, ništa im nije poremetilo planove i još je jedna prepreka uspješno preskočena na putu do ostvarenja velikoga cilja.

Od početka svjesni svojih mogućnosti

Od početka se vidjelo da su gosti svjesni svojih mogućnosti u odnosu na protivnika koji teško probija psihološku blokadu, a i objektivno pokazuje skromnije partije od našeg prvoligaša. Nismo dugo čekali na konkretizaciju boljeg otvaranja utakmice. U 15. minuti Bočkaj je dočekao svoju omiljenu situaciju. Sada već duže vrijeme nije zabio iz slobodnog udarca, ovaj puta mu je uspjelo. Nije to bio onaj klasičan Perin „slobodnjak“, no lopta je imala vrlo nezgodnu putanju za Posavca ispred kojega je bilo dosta igrača, ali je nitko nije uspio okrznuti glavom, pa se od vratnice odbila u mrežu. Kakvu je samo šansu pet minuta kasnije propustio Špoljarić da se domaćina baci u potpuni knockdown, no ni taj promašaj nije utjecao na kasniju izvedbu osječkog sastava koji je nastavio stvarati prigode. Opasnije se prijetilo u odnosu na domaćina, više je udaraca upućeno ka Posavčevim vratima, dok je samo jedna situacija bila kritična za vrlo sigurnog Ivušića i suigrače.

Homogenost i odlučnost

Na širokom prostoru Hajduk je imao učestalih problema s osječkim protunapadima, pa je bilo puno situacija u kojima se opasno izlazilo na zadnju liniju Splićana. S druge strane, Osijek ni ovaj puta nije primio pogodak, nije dopustio Bijelima neku konkretniju inicijativu, a i na trkačkom je planu položen ispit, pri čemu treba imati na umu da je Tudorova momčad ipak imala dan više odmora uoči utakmice, baš kao i Riječani u prošlom kolu. Nema sumnje da je bilo onih koji su se zabrinuli prije susreta vidjevši da, osim već dugo odsutnog Grezde i kartoniranog Škorića, u postavi nema ni Kleinheislera, Mancea i Jugovića, ali sve su izostanke Osječani prevladali, iskazali homogenost i odlučnost da i u bitno otežanim okolnostima osvoje ono po što su došli u Split. Nije bilo nikoga na kraju tko bi u njihovoj pobjedi pronašao i najmanju zamjerku, budući da je bila potpuno zaslužena, što su sportski i vrlo korektno priznali i svi u redovima Hajduka.